Avengers: Age of Ultron

Espectacular i molt entretinguda pel·lícula d’acció ciència-ficció.

Póster de la pel·lícula Avengers: Age of Ultron

No és que el génere de superherois estigui ja plenament consolidat, és que ara mateix és el que tiba de les recaptacions de la indústria hollywoodenca. I la franquícia The Avengers és l’estrella del firmament Marvel. Grandioses superproduccions on, si t’hi fixes bé, els actors fan cameos o aparicions breus, i on els efectes infogràfics i visuals són les veritables estrelles de la funció.

Tanmateix, els còmics originals acostumaven a incloure trames personals dels protagonistes. Però un film acostuma a ser autoconclusiu i Joss Whedon no permet més que apunts molt simples que no interfereixin amb el torrent de baralles i destrucció.

I les baralles que tant bé funcionaven al paper han de canviar al passar al cinema, perquè allò del Captain America enfrontant-se a cops de puny amb adversaris amb armes de foc a la pantalla ja no cola. A d’altres entregues de la saga Marvel l’hem vist emprant també armes de foc; a The Avengers: The Age of Ultron veiem per fi com el seu escut entra plenament dins les coreografies de combat. I el Captain America protagonitza un parell dels acudits que salpebren de bon humor la bacanal de bofetades.

També apareix per primer cop (no he vist ni de lluny totes les pel·lis de la Marvel, potser m’equivoco) un d’aquells mítics diàlegs pseudofilosòfics enmig de batalles mortals, que al còmic tant em grinyolaven i que a Avengers: Age of Ultron han encaixat estupendament.

Pels mitòmans Marvel, The Avengers: The Age of Ultron permet veure l’aparició de la Bruixa Escarlata i de La Visió; i un altre divertit cameo del guionista Stan Lee. Pels seguidors de la sèrie Agents of SHIELD, hi ha la decepció que ni apareix l’agent Coulson ni es veu bé el lligam amb la segona temporada de la sèrie.

Pels que no ho sou, a banda de l’espectacle visual hi trobareu algun element de ciència-ficció d’interès i una banda sonora tant espectacular com el propi film.

Adient per a oblidar-ho tot durant un parell d’hores i netejar el cervell de preocupacions. Contraindicada pels fans de la ciència-ficció dura.

Salut i sort,
Ivan.

Digues la teva!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: