Queen

Tenen fans i detractors, com totes, i un munt de bandes i intérprets què han agafat influències d’ells. Però no ha hagut ningú què gosés imitar-los. Una de les millors bandes de rock de tots els temps.

Un bateria mediocre però què composava èxits comercials a dojo; un baix eficaç què, diuen, donava l’equilibir i evitaba les anades d’olla de la parella creativa; una de les millors guitarres del rock, què destacava en les cançons més líriques i convencia en les més tralleres. I Freddie. No només un cantant superb, també un personatge carismàtic i un showman inigualable. Un entertainer amb vocació de tenor i posat a cantant de masses. El frontman definitiu.

La selecció què he posat a la llista anterior és tant personal com discutible. Però el què fa de Queen una banda de nivell estratosfèric és què, prescindint d’aquella llista de cançons en puc preparar una altra què també els hagués situat a qualsevol enciclopèdia musical del segle XX.

Si dieu què una playlist és com un frankenstein musical, teniu raó, però em venia de gust. També podeu gaudir de la seva actuació a aquell Live Aid (25 minuts) què va inaugurar la moda dels concerts benèfics o del seu concert a l’estadi de Wembley l’any 86 (gairebé dues hores), possiblement els seus cims escèncis enregistrats. I si us quedeu igual és què no sou nens.

Adient per a hedonistes. Contraindicat per a ortodoxes de les classificacions fàcils.

Salut i sort,
Ivan.

Digues la teva!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: