Basura

Va haver un moment en què hom creia què havia una possibilitat d’aniquilació nuclear. Van ser temps en què va florir el gènere de la ciència ficció en un futur post-apocalíptic.

Carlos Trillo & Juan Giménez: Basura

Basura, amb guió de Carlos Trillo i dibuix de Juan Giménez és una molt bona aproximació al gènere. Un futur on una elit domina dictatorialment els pocs supervivents afortunats de poder compartir una existència en bones condicions, i aquells què viuen en situacions poc o gens salubres són tractats com a espècies inferiors a la humana.

El guió del Carlos Trillo és molt senzill i efectiu, amb personatges arquetípics donen peu a una història sobre el què podriem anomenar abús de poder polític. Però el veritable protagonista d’aquest còmic és el soberbi dibuix del Juan Giménez. La quantitat de detall i el to cromàtic com a elements narratius, el perfilat dels personatges i per sobre de tot, l’enorme detall en les expressions facials, què estalvien moltes paraules. Impressionant.

Adient per a optimistes sense manies. Contraindicat per aprensius i romàntics.

Salut i sort,
Ivan.

2 respostes a «Basura»

  1. […] què amb Basura, ens trobem amb una obra en la què l’esperança es centra en actituds individuals gairebé […]

  2. […] el mateix Altuna amb El último recreo (amb guió de Carlos Trillo, que també havia escrit el de Basura. A més, l’ovella Dolly encara no estava ni en projecte, i la trama de la clonació era […]

Digues la teva!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: