Into the Wild (BSO)

Igual que a Miquel, a mi també em van recomanar la música que Eddie Vedder ha composat i interpretat pel film de Sean Penn I com qui m’ho va recomanar és Nunuki, tocava fer-hi cas.

Eddie Vedder - Into the Wild

Primer comentari: oblideu-vos de Pearl Jam. A Vedder li ha arribat l’encàrrec perquè és el líder de la banda, perquè cap banda actual ha portat als escenaris el concepte de ràbia amb un mínim de bones melodies (REM i Foo Fighters podrien protestar, cadascú pel seu costat) i també per una coincidència generacional amb el protagonista del relat (patums com Neil Young, Joni Mitchell o John Fogerty també ho haguessin clavat, però amb un altre punt de vista). Però ha sabut desempallegar-se del corsé el que s’espera del cantant de Pearl Jam i ha composat una música amb personalitat pròpia.

És la mena de música que als EUA els agrada anomenar americana. Lletres que parlen de llibertat i superació personal, influències folk, rock i country, veu lànguida i guitarra acústica amb ritme viu. Un concepte que respon perfectament al tema de la pel·lícula.

Les cançons són totes bones, no n’hi ha cap de dolenta, i en les variacions sobre el mateix tema en trobareu un parell que són especialment fàcils d’engantxar. És un disc que s’escolta sense cap dificultat, que agrada tant al que busca un ambient relaxat com el que demana moments punyents i rampells de ràbia. Un disc molt bo.

Però una banda sonora encara millor. Perquè Vedder aconsegueix reflectir maravellosament bé la dualitat del cap del protagonista del film, el dilema entre la reflexió sobre el que l’envolta i la serenor que busca, i la ràbia que porta dintre seu per escapar d’uns valors en que no creu i la hipocresia del seu entorn familiar.

La gran virtut de la música de Vedder és que explica perfectament en cada moment els sentiments del malaurat Christopher McCandless. Només em queda el dubte de saber si les cançons que interpreta la Kristen Stewart al film.

Un disc que paga la pena. Una banda sonora magistral.

Salut i sort,
Ivan.

2 respostes a “Into the Wild (BSO)”

  1. Ei, com me n’alegro que t’hagi agradat tant. La veritat és que és una meravella de BSO, un descobriment agradabilíssim i totalment a l’alçada de la pel.licula.

Digues la teva!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: