Eureka!

El volíem veure, però no sabíem com trobar-lo, a una ciutat tant gran com Buenos Aires.
 
Ens havien dit que hi era, però jo no ho tenia tant clar, creia que era un personatge més d’una pel·lícula, i a més d’una que no era del meu gust. Però ens vam posar a buscar-lo. Al principi, sense sort. Ni el veiem, ni trobàvem pistes d’ell, ni ningú ens sabia orientar. Vàrem cercar, vam investigar. Res de res.
 
Aleshores va ser quan vam tornar a trobar El Fotògraf, que ens va dir que no el coneixia però que li sonava, i a més, que potser podia ser al barri. Ens vam conjurar: l’havíem de veure. I vam tornar a mirar, i vam trobar (com és que no l’havíem vist abans?) la pista bona. Vam anar de seguida.
 
De seguida, i gairebé corrent, i això és dir molt quan són les tres de la tarda i fa un sol de justícia, més de 32º a l’ombra. Caminant pel carrer d’Estats Units, just quan passava per davant de la botiga d’antiguitats, aquella amb un pati interior tant gran, amb arbres i tot a dins, vam creure que el veiem. Vam accelerar el pas (que no s’escapés!), i just quan vam arribar a la cantonada amb Balcarce, allà hi era. Per fi.
 
El Bar Sur no és un bar com tal, és un local on es representen espectacles de tango per a turistes. Pertany tant a l’associació de cafés con encanto com a la del Centro cultural del tango , i ofereixen per 135 pesos el que ells anomenen cocktail: sopar complert, begudes, copes i espectacle de tango. I si el voleu veure quan aneu a Buenos Aires, ara ja sabeu que és al barri de San Telmo .
 
Com que l’hem trobat tancat, no podem dir si l’interior té gaire relació amb les fotos (kitsch d’apariència cara, com correspon al turisme organitzat amb aspiracions d’elegància) que hi ha a l’aparador, però el que si que us asseguro és que la cantonada és exactament (bé, amb colors) a la que surt a Happy Together, de Wong Kar Wai.
 
Salut i sort,
Ivan.
PD: dedicat a Nunuki, admiradora de Wong Kar Wai i cunyada estimada.
 
Anuncis

One thought on “Eureka!

Digues la teva!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s