Joe Jackson: Fast Forward

Joe Jackson ha tornat a publicar un àlbum amb cançons noves després del seu excel·lent Rain. Això no acaba amb cap crisi, però si que fa la vida més agradable i més interessant.

Portada de l'àlbum Fast Forward, de Joe Jackson

Fast Forward és un àlbum que només sorprendrà els qui no coneguin la trajectòria d’aquest músic anglès, lliure de compromisos amb les llistes d’èxits, eclèctic en influències i variat en registres. Això si, serà una sorpresa ben agradable.

Els que ja saben què esperar de Joe Jackson trobaran la seva acostumada elegància musical, molt a l’estil dels Prefab Sprout o, estirant molt la corda, l’Elton John. Tornem a trobar orquestracions adornades amb l’ús dels metalls i les cordes, com per exemple Far Away o Satellite. I també cançons que podrien haver signat Xavier Cugat (So You Say) o Cole Porter (Good Bye Jonny).

Al costat d’elegants cançons atemporals com King of the City o The Blue Time, Fast Forward n’aporta d’altres que conviden al sacseig del cos (A Little Smile, Junkie Diva) guiat pel piano marca de can Jackson. I fins i tot el pop visceral de Neon Rain i un cover de Television, (See No Evil).

Les lletres de Fast Forward giren al voltant d’aprofitar millor la vida i no deixar-nos perdre en problemes i foteses vàries. Destaca la inicial Fast Forward, que té una lletra preciosa i profunda sobre l’envelliment. Fins a sis cançons més de Fast Forward parlen del mateix tema des d’òptiques diferents. A les altres trobem històries d’amor i desamor, una defensa del diàleg cultural (If I Could See Your Face) i un presumpte atac a la mitificació de l’Amy Winehouse (Junkie Diva).

Al cap de 16 cançons et quedes convençut que ha pagat la pena. I que si li hagués posat més canya hagués estat més engrescador. Però és Joe Jackson, i quan ja ha passat dels 60 anys això li és difícil de corregir, si és que ho vol fer.

Adient per escoltar amb temps i atenció. Contraindicat pel zapping musical.

Salut i sort,
Ivan.

Digues la teva!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: