La renúncia de Savall

Avui parlo del Savall, però no de música. Si no us heu enterat, resulta que el Jordi Savall ha renunciat a al Premio Nacional de Música, atorgat pel Ministerio de Cultura.

No ho ha fet pel procès independentista, tot i què alguns ho intentaran relacionar, sinó per protestar contra la política del ministerio. I ho fa perquè s’ho pot permetre, és clar. Estar consagrat i tenir un públic fidel arreu del món li donen aquesta independència.

Recordo què fa anys va haver una mobilització de músics protestant contra les subvencions de la Generalitat a les arts escèniques. En l’apartat musical la Capella Reial de Catalunya, la formació que lidera i dirigeix Savall, s’enduia tota la subvenció. Doncs el Savall va tenir els pebrots d’anar al local on estaven reunits els músics a donar-els suport i dir davant tots els micròfons que es va trobar què ell compartia les seves reivindicacions. I acte seguit va marxar, però sense renunciar al contracte que mantenia amb la Generalitat.

La llàstima és que tot aquest enrenou no permetrà valorar l’impacte i la qualitat d’un dels artistes més grans que ha donat el país, i que encara podem gaudir viu. Us deixo un concert-espectacle que ilustra força bé a que es dedica ara el mestre Savall, però pels que no tingueu tant de temps també podeu gaudir de la seva interpretació de la tradicional Greensleaves.

Salut i sort,
Ivan.

Actualització: he trobat la carta de renúncia que li ha enviat Jordi Savall al Ministre Wert.

2 respostes a «La renúncia de Savall»

  1. Es que son muy cínicos los del ministerio de cultura.

  2. S’ho pot permetre, és veritat, però això no li lleva gens de valor al gest. Quan arribes al punt que et mereixes un premi d’aquest tipus, en general, és que et pots permetre rebutjar-lo. Perquè estàs consagrat i la dotació no t’arreglarà la vida. Gairebé sempre. I molt poca gent ho fa. De manera que respecte i ovació.

Digues la teva!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: