Homeland, 3a temporada

Un cop més, una gran sèrie.

Homeland Season 3 Poster

La tercera temporada de Homeland tanca el cercle. Els guionistes donen sortida als personatges, s’enllesteixen les incògnites i els únics interrogants què queden són els típics què s’haurà fet de tal personatge típic de qualsevol ficció. I ho fa a més d’una manera versemblant i respectuosa amb els personatges.

Destaco d’aquesta tercera temporada el pols narratiu, el domini del ritme i l’exposició d’informació. Els primers capítols són molt pausats, de caire íntim i que serveixen per a establir de manera clara i rotunda els antecedents de l’acció i l’estat mental dels personatges. La trama familiar dels Brody ajudarà més tard a entendre perquè dos personatges prenen les accions què prenen.

Però hi ha un moment en que es desencadena l’acció i aleshores el ritme és trepidant, sent una sèrie d’intriga i no d’acció (res a veure amb 24, aquí l’èmfasi són les conspiracions). I tot i què alguns detalls continuen grinyolant, entenc què és més important fer una narració clara i què s’entengui en el moment què no pas buscar un 100% de realisme.

Adient pels aficionats als trencaclosques psicològics. Contraindicat si patiu molt amb la crueltat o el patiment aliens.

Salut i sort,
Ivan.

5 respostes a «Homeland, 3a temporada»

 1. Res a veure amb 24? Home, Homeland és molt bona per moments però jo diria que tot el que s’hi veu ja ho va fer Jack Bauer abans. Molt més ràpid, això sí. A Homeland hi ha més llibertat per no dependre només de les escenes d’acció però el tema, els girs argumentals inversemblants, aquest enterrar el realisme en benefici de la narració i els cliffhangers bèsties d’aquells de cremar totes les naus i ara com se’n sortiran són cosins germans. Fins i tot la filla tocanassos del protagonista. No per casualitat els creadors de la sèrie venen de 24.

  En tot cas et veig molt benèvol amb la tercera temporada, que inclou els pitjors episodis de tota la sèrie, subtrames mig avortades perfectament prescindibles, històries i personatges desaprofitats… El final intens ho tapa tot? Hauria estat una sèrie perfecta amb dues temporades ben tancades i ben contades, sense palla, i en canvi van aconseguir que passes de guanyar-ho tot als Globus d’Or a passar-hi sense pena ni glòria. Això sí, amb molta audiència quan va començar la marxa.

  Sí, amb la tercera temporada han tancat el cercle. De la sèrie que va començar. La quarta temporada serà ja simplement un 24 d’espies.

  Per cert, ja segueixes la nova temporada de 24?

  1. Res a veure em refereixo a què per a mi 24 és essencialment una sèrie d’acció mentre l’èmfasi de Homeland el veig més en la intriga. I què les aventures del Jack Bauer són un no aturar-se ni un moment, mentre què la Carrie i el Saul si tenen temps de pixar, petar la xerrada i tal.
   Benevolent? És què resulta què m’ha agradat molt. També trobo què s’han acabat les grans sorpreses què podia deparar la sèrie i potser és això el què l’ha allunyada dels premis: l’han considerada més del mateix.
   No sé quina subtrama consideres prescindible. Per mi la única què seria candidata és la de la filla del Brody, però com ja he escrit és necessària per entendre les opcions què pren el seu pare i els dubtes de la Carrie més endavant.
   I si, la quarta temporada me la imagino molt més semblant a Syriana o Spy Game què no pas a la primera temporada.

 2. Per associació d’idees. Perquè Homeland és l’adaptació nordamericana d’una sèrie israeliana.

  Si teniu al check list The Killing o The Bridge, aviso que els originals danesos/suecs Forbrydelsen i, sobretot, http://graphtv.kevinformatics.com/tt1733785 els milloren de molt. En la meva opinió.

  Ho aviso perquè sospito havent de triar entre una sèrie nord-americana en anglès i una danesa que sí o sí s’hi han de buscar subtítols la mandra hi podria jugar algun paper.

 3. L’enllaç que no he posat bé és el de Bron/Broen.

 4. […] ja sospitàvem amb el final de la tercera temporada ha fet que la quarta temporada sigui la d’una sèrie d’espies i prou. El toc inquietant i […]

Digues la teva!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: