Sherlock

La BBC, anys després d’haver produit l’adaptació canònica de tots els contes i les quatre novel·les del detectiu més famós del món, ha fet una adaptació tant o més sensacional.

Sherlock Holmes al Londres del segle XXI, amb smartphones, els mitjans de CSI (“a CSI in Baker Street”, diu Lestrade en un episodi de la primera temporada), els tabloides anglesos, internet, armes modernes i eines d’espionatge a la James Bond, &cdots; No em digueu no us havieu demanat mai com seria una cosa així.

En mans de gent amb talent, brillant, enlluernadora. L’esperit dels personatges i dels contes es manté: la impertinència, el tipus de deduccions, l’ansietat davant el repte, la fredor a l’analitzar una situació apassionant i al relacionar-se amb la gent, els personatges secundaris de capdal importància, les atmòsferes visualment fosques i socialment tancades; tot està ben adaptat. I és una sèrie emocionant i trepidant, gràcies a guions molt ben escrits (Steven Moffat, que també ha revisat el Doctor Jeckyll & Mr. Hyde de Stevenson), un muntatge vibrant i uns actors impagables. Només de pensar la calerada que va malbaratar el Guy Ritchie traïnt el mite amb Robert Downey Jr. em posa malalt.

Les dues primeres temporades han estat tant curtes com brillants. La tercera l’estrenen aquest Nadal i l’estic esperant amb candeletes.

Adient si mai us heu deixat la vista perseguint el detectiu que mai no va vestir a quadres escocesos. Contraindicat si necessiteu una amanida de trets a qualsevol sèrie de misteri.

Salut i sort,
Ivan.

6 respostes a “Sherlock”

    • Discrepo en què no s’assembli. Fa molts anys què vaig veure la sèrie original i encara més què vaig llegir els contes, però crec què l’esperit es manté força bé. Si de cas, el fet què Watson sigui una persona torbada per la guerra si què es desvia una mica, però gent com Lestrade, la manera cínica d’encarar les relacions amb els altres, el menyspreu per molts dels altres… Ah, la Irene Adler també és molt diferent de l’original, si.

      I respecte de les recomanacions de sèries, en tinc moltíssimes al calaix, i molt poc temps per veure res. I The Wire t’asseguro què la tinc marcada en vermell.

Digues la teva!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: