The Abominable Bride

Sherlock va començar sent una reinterpretació del mite original, i ha esdevingut una caricatura de si mateixa.

Si latercera temporada d’aquesta mini-sèrie ja em va decebre tant que no li vaig dedicar cap article, la quarta (que és només un episodi) ja m’ha fet mirar el mòbil un munt de vegades durant la trama de misteri.

The Abominable Bride planteja un diàleg entre dos espais temporals: l’original de les acaballes de l’època victoriana i l’actual de l’època de la Isabel II, una altra reina de llarguíssim regnat. Però ho fa de manera confusa, sense acudits en el guió que treguin profit dels paral·lelismes i contradiccions entre ambdós universos, i sense que la resolució d’un misteri es relacioni de manera natural amb la de l’altre. En fi, sense gràcia.

A mi l’efecte que m’ha fet és que Cumberbatch, Martin Freeman i Steven Moffat tenen massa feina com per dedicar-li prou temps al projecte Sherlock. I francament, escriure prou bé necessita un munt de temps. I una interpretació que pugui sorprendre i impactar, també.

Adient per a fanàtics del personatge. Contraindicada com a pel·lícula d’entreteniment.

Salut i sort,
Ivan.

4 respostes a «The Abominable Bride»

 1. L’episodi 0 de la 4a temporada per entretenir la gent per cap d’any mentre s’espera no és la 4a temporada en sí, que no està ni rodada. De fet a rodar-la van començar ahir

 2. Fa molts mesos que no estic pendent de novetats en sèries i encara menys de Sherlock, que m’ha passat la quarta temporada sense fer-ne cabal. Però ahir em vaig subscriure a l’HBO i aquest matí, una mica per bussejar en coses-que-no-coneixes-però-igual-estan-bé, em mirava els nominats als Emmy d’enguany.

  He vist que aquest any havien nominat a millor TV movie el segon capítol de la quarta temporada. I que, oh sorpresa, The Abominable Bride va guanyar aquest guardó a l’edició de l’any passat. És ben bé que hi ha categories sense competidors de nivell perquè amb un 8.2 tampoc no destacaria especialment (al gràfic no surt perquè no és ni 3a ni 4a temporada).

  1. Efectivament, hi ha molts anys que l’Emmy a millor minisèrie el guanya la única que paga la pena.

   1. Ep! no és el mateix premi. A minisèries hi ha més competència.
    Primetime Emmy Award for Outstanding Television Movie
    “In 2011, the category was retired; the 2011, 2012 and 2013 television movies competed in the Outstanding Miniseries or Movie category. On February 19, 2014 it was announced that the category would be separated and the Outstanding Movie and Outstanding Miniseries categories would be unretired”>/em>

Digues la teva!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: