Alguna vegada hem comentat per aquí el tema de la igualtat de drets entre homes i dones, i jo he defensat tant bé com he pogut, què no és gaire, què això d’imposar quotes de participació per gèneres, o qualsevol típus de límits artificials, és mala idea.
Afortunadament, algú tant impertinent però alhora tant rigurosament lògic com el Xavier Sala i Martín acaba de publicar una nota en què s’explica molt clarament la situació.
La conclusió a la que arriba, gràcies a un estudi d’uns economistes què ell cita, és que la major part de la diferència rau en la diferent educació que rebem. Educació formal a l’escola i educació definitiva amb l’exemple i l’experiència.
Per això sempre m’oposaré a que la meva filla vagi a un col·legi on nens i nenes no rebin la mateixa formació. Vagin plegats a la mateixa classe. Això què fan a alguns col·legis religiosos no és bo. I encara pitjor és què entre tots ho subvencionem.
I com que fins ara nens i nenes han estat educats de manera diferent (aquí), no funcionaran (aquí) mesures que a d’altres llocs han forçat un accelerament del procés. Perquè a d’altres llocs, causalment, fa molts anys què eduquen nens i nenes d’igual manera (i diferent d’aquí). I no és casualment què aquí s’entesten en mantenir les diferències causals.
Salut i sort,
Ivan.
Bola extra: l’estudi què cita el Sala i Martí té miga. Sembla que l’educació més masclista del món, la dels massai, genera els mateixos patrons de comportament què la què s’imparteix als EUA. Hauria de llegir la lletra petita de l’estudi per a dir-ho amb la boca gran, però aquí hi ha material per a la reflexió…
Digues la teva!