Els ‘pijos’, bé d’interès econòmic

El raonament de la Delegada del Gobierno a Catalunya és impecable: hem de protegir els què tenen diners, perquè són els què poden fer despesa, invertir, i consumir, a vingut a dir. I cada cop n’hi ha menys, afegeixo jo. Ho llegeixo a El Periódico i podeu veure el vídeo del programa del Cuní.

De fet, fora bo que un dels eixos de la política econòmica del Gobierno (i de qualsevol govern) és que cada cop haguès més gent amb més poder adquisitiu. Això estimularia el creixement econòmic, oi?

En canvi, què molts pocs tinguin encara més riquesa, que no em sembla moralment malament, no em sembla econòmicament profitós: arriba un moment en què no tenen més temps o més forces per a invertir o gastar més, amb la qual cosa els seus diners passen de ser un actiu econòmic a un recurs financer malbaratat.

Dec de ser equivocat, perquè cap dels economistes que guien els nostres destins fa el què jo penso. O no són economistes els que maneguen els fils de l’Economia?

Un altre tema seria, que no crec què sigui el cas (i ara!) que la senyora Delegada opinès què ja n’hi ha prou amb que només uns quants tinguin poder adquisitiu i puguin gastar; i se li foti què passa amb els altres (que cada cop són més). Aquí si què hi tinc objeccions morals i prou grans. Perquè aleshores ja no estariem pas parlant d’Economia (per cert: què farien les empreses amb molts menys consumidors?) sinó de drets de les persones, i de persones amb diferents nivells de drets. I per aquí jo no passo.

Salut i sort,
Ivan.

Una resposta a «Els ‘pijos’, bé d’interès econòmic»

  1. Es curioso que un evento como el Godó sea ridiculizado en su propia tele.. El triangulo Ciu- grupo Godó- tv3 me repugna bastante. Lo que ellos llaman la centralidad. Todos deben estar en esa sala Vip.

Digues la teva!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: