Fot-li al Rei

Sa Majestat ha comès un error greu. Error d’imatge, és clar, perquè de moment ningú no ha dit ni ase ni bèstia sobre com s’ha pagat el safari a Botswana i tothom entén que surt de l’assignació que rep la Casa Real per a exercir les seves funcions de representació d’Espanya arreu del món. Bé, alguns n’han parlat, però sembla (curiosament) que de moment el debat no és aquest.

Però error greu perquè, després d’haver declarat que no podia dormir pensant en l’atur juvenil, ningú no s’empassa que el metge li receptés a Don Joan Carles una cacera africana per alleugerir l’estrès. Tot plegat queda com poc sincer, poc sensible als compatriotes (que no súbdits) que ara mateix patim la crisi, i aquestes són qualitats que s’exigeixen avui en dia als polítics, car difícilment les trobarem.

Però, que ningú no s’equivoqui. Això és una gota, mentre que hi ha tot un barril d’aigua bruta, molt bruta, que li està esclatant al Rei a Mallorca. Curiós també que la indignació esclati per una anècdota i no per una trama de corrupció. Tornem a parlar sobre els valors del país?

De totes formes, entenc que l’afectat és qui ocupa el càrrec actualment i no la institució. Tot i que ara tot són cops, a la que els ànims es calmin una mica (hagi una gran notícia futbolera, per exemple) tothom veurà els avantatges de no rebentar una de les institucions que fins ara rebien millor valoració, tant perquè les altres (Justícia, parlaments, governs, partits polítics) no tenen gaire defensa, com per la por a l’alternativa: la III República presidida per Aznar.

Comentari musical de fa una pila d’anys: quan Ritchie Blackmore va inventar el speed metal amb Kill the King. Grans Rainbow i que Cozy Powell i Ronnie James Dio siguin bé al cel.


Salut i sort,
Ivan.

11 respostes a «Fot-li al Rei»

  1. Vaja, veig que en els comentaris no hi poden anar tags d’imatge.

    El link a la imatge és aquest:

    També és una campanya a actuable.

  2. Res tu, ni por esas. Res d’imatges als comentaris.

    El link, en format text, és aquest.

    Si algú el vol veure, que el copiï a la barra d’adreces del navegador.

  3. Vaja, així sí que ha colat 🙂

    Ja saps què et falta per capar.

  4. Jordi, gràcies per l’esforç 🙂
    Crec que la vinyeta és obra de la gent d’El Jueves, uns amics entranyables de la Casa Reial.

  5. La gente agradece mucho el poder cabrearse, eso es uno de los grandes exitos de lo conocemos como politicamente incorrecto. Cabrearse es un gran placer y si es en grupo ya es perfecto.

    1. Matización: poder expresar su cabreo. Solo hace falta pasearse por twitter o facebook y ver de qué manera han empleado su tiempo y su creatividad para difundir un montón de sátiras Reales.

      PD: aprovecho para recomendar a todos los lectores la selección de jazz fussion que está publicando Francis en Borra el humo de tu frente.

  6. Por cierto empieza el juicio a Breivik , vaya tio.

    1. Ho comentarem!
      Precisament fa un moment estava llegint unes declaracions d’aquest bèstia que m’han recordat els comentaris que el Jordi va fer quan vam comentar l’atemptat terrorista que va perpetrar.

  7. Tots rient cagant-nos en el Borbó i la monarquia (que no ve de mona) i mentrestant el Mariano i l’Artur demolint l’educació dels nostres fills.

  8. L’acte de comunicació no té perquè establir-se sempre mitjançant la paraula. La indumentària que portem, una mirada, una carícia, un somriure… ens poden aportar una informació que moltes vegades el llenguatge verbal no ens pot transmetre. Això mateix afirmà l’antropòleg Edward Sapir: “Responem als gestos de forma especial ja que són un codi que ningú ha acordat, però que tothom entenem.” Els psiquiatres per exemple, estudien i interpreten l’ús que en fem de l’espai al comunicar-nos i la nostra forma d’actuar.

Digues la teva!