Las crónicas de Riddick

Resulta frustrant la capacitat que tenen les grans empreses per a malbaratar recursos valuosos. Les pel·lícules del personatge de Riddick són un bon exemple.

Las crónicas de Riddick

Pitch Black (any 2000) és una apreciable pel·lícula de sèrie B. La podem relacionar fàcilment amb l’Aliens de James Cameron. Un guió ben estructurat i amb prou interés, personatges convincents i amb actors a l’alçada, i una posta en escena superba. El resultat, un film d’entreteniment que va aconseguir els objectius: rentabilitat econòmica, comprovar que Vin Diesel s’ajustava bé al pesonatge i agradar a crítica i públic.

Un cop superat el test amb gasosa ve quan els magnats de Hollywood decideixen fer el film de debó. Quatre anys més tard es gasten un dineral en efectes especials, decorats i en contractar la Judi Dench com a secundària de luxe, i porten a terme Las crónicas de Riddick.

I aquest film, luxós en la producció i matusser en l’execució, va acabar generant uns magres beneficis per Universal gràcies al videojoc i el DVD. Per què? Ben fàcil de dir: el guió té forats importants, la qual cosa elimina el públic més exigent; la direcció prima l’estètica visual davant la narració, amb la qual cosa decepciona en algunes escenes d’acció; i la música no és prou bona com per convertir bones imatges en grans escenes.

Però per sobre d’aquests detalls, Las crónicas de Riddick falla a l’hora de desenvolupar tant els personatges com el marc on els situa. El que veiem acaba sent un refregit de referents clarament reconeixibles (la tercera Alien, l’univers de Star Wars, entre d’altres) combinats de mala manera, sense aportar cap valor afegit. I com que el públic és exigent, queda decebut.

Adient per a passar una estona entretinguda. Contraindicat si busqueu ciència ficció.

Salut i sort,

Ivan.

Digues la teva!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: