LOtUSFLOW3R

No és cap novetat ni cap problema que us costi llegir el nom del disc el primer cop, ja que qui el signa fa trenta anys que fa servir una signatura llegendària: composed, arranged, performed and produced by Prince.

Prince - LOtUSFLOW3R

Ho diré directament: LOtUSFLOW3R és una Obra Mestra. Amb majúscules. No estic parlant d’un excel·lent àlbum com 3121 (2007) o el molt bo Mother Nature (2008); estem parlant d’un àlbum del nivell de Sign O’ The Times o Purple Rain. Paraules majors.

Prince canta tant bé com sempre, però el millor és que torna a tocar la guitarra amb convicció, jugant amb l’instrument i exprimint-li un amplíssim ventall de possibilitats. I la seva ploma s’allunya d’inhibicions i d’esquemes fàcils i s’embolica en tota la varietat d’estils que ha tocat durant la seva ja llarga carrera. Lluny d’experiments, la madura sabiduria de Prince es concentra en oferir el millor del seu talent.

LOtUSFLOW3R el formen 21 cançons on podem trobar de tot, però sobre tot molt bon funk i cançons perfectament arrodonides. Trobem múltiples variants de funky, pop, soul, rock, i fins i tot una versió del Spanish Eyes (77 Beverly Park). Les meves favorites són el soul, càlid i sensual de Colonized Mind, el funk de (There’ll Never B) Another Like Me i el rock sexy de Dreamer, però també us podria parlar de Crimson & Clover, una cançó que balla entre el funky més lànguid i el rock més dur i que inclou un homenatge al Wild Thing de The Stooges; el manual de funk que destila Feel Good, Feel Better, Feel Wonderful; el pop jazzy i joganer de Love Jazz; Wall of Berlin, amb el seu funky trapella amb guitarres afilades i moments de rap; el tema instrumental en clau de jazz rock … Back to the Lotus; el funky setentero de 4ever; o el més industrial i divertit de Chocolate Box; o l’encara més divertit i ballable de Dance 4 Me; el final esbojarrat amb el pop sixties de No More Candy 4U.

Morralla? Hi ha un parell de balades pop i una mica més funky que estan simplement bé, però cap no arriba a molestar.

El Príncep ha tornat. Aleluia!

Adient per animar qualsevol reunió social. Contraindicat als alèrgics a la música negra.

Salut i sort,
Ivan.

Digues la teva!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s