He votat

L’administració electoral espanyola funciona. Prou eficientment? Diria que no, tot i que en el meu cas concret no hi ha queixa possible.

El cap de setmana vaig veure que la documentació per votar havia estat entregada a Correos els dies 10 i 11. Doncs dilluns el carter va portar-la a casa. Tot plegat, ben ràpid i eficient… per algú que viu a Berna. Els que viuen més lluny segurament poden oferir altres experiències. I és que el sistema em sembla massa llarg i complicat. A banda del que ja us he explicat, a partir d’ara hi ha el següent.

Dimarts vaig enviar per correu certificat1 la documentació al consolat espanyol a Berna. És un primer sobre (pre-franquejat, que els de fora Catalunya no són tacanyos, i menys si tenen comptes corrents a Suïssa) on he posat un segon sobre.

El segon sobre està adreçat a la Junta Electoral Central. En ell hi van un certificat d’inscripció al cens electoral, i tercer sobre.

El tercer sobre està adreçat a la Junta Electoral Provincial i conté un duplicat del mateix certificat i el sobre de la votació.

Si, el sobre de la votació és el mateix que fareu servir tots vosaltres per embolicar la papereta del Partit Animalista o qualsevol de les altres llistes electorals. I dins, és clar, he posat la papereta en qüestió.

Tota aquesta paperassa és la que vaig rebre dilluns al matí.

Crec sincerament que a mitjans de la segona década del segle XXI això es pot fer gastant menys paper i involucrant menys gent i menys viatges; i no parlo ni de vot electrònic ni d’emplenar dades per internet. Parlo de mínim fluix de dades necessari per a comunicar informació i confirmar permisos.

En fi, que ja he complert amb el meu deure moral. Perquè el dret a votar, a casa nostra, és un privilegi, en termes històrics. I encara ara al nostre planeta, n’hi ha molts més que no poden fer-ho que no pas de privilegiats que podem. I n’hauriem de ser conscients.

Salut i sort,
Ivan.


  1. A Suïssa si una carta t’importa, envia-la certificada. Especialment si l’envies a una empresa: les que no són certificades se les miren per sobre i rarament en fan cas. No, no té explicació; és així. 

Digues la teva!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: