Manifestacions a Barcelona

Ara que tothom presumeix del civisme català i de les modèliques i massives manifestacions que fem a Barcelona, és un bon moment per pensar-hi.

A veure, si tant cívics som i tant bé que sabem organitzar manifestacions, perquè les hi ha que acaben entre malament i pitjor?

Qüestió sociològica, de perfil reivindicatiu, política, dels manifestants?

Potser és que si ha hagut aldarulls a alguna Diada però la premsa s’ho ha callat? (em costa creure que determinada premsa s’ho callés).

Potser és que aquells aldarulls van ser esbombats i exagerats per la premsa?

Potser té a veure en que algunes manifestacions són recolzades des d’alguns cercles de poder, propers a comandaments policials, i d’altres no?

Potser perquè els organitzadors dels aldarulls que es van patir a Sants o a Ciutat Vella tenen contactes, directes o indirectes, amb alguns cercles de poder (i no necessàriament els mateixos cercles que els de la pregunta anterior)?

Potser és que unes manifestacions s’han organitzat amb més cura que d’altres?

Les forces policials i els polítics encarregats de l’ordre públic, han actuat sempre amb la mateixa actitud i diligència?

És clar que a les Diades hi va molta família que no està per embolics, però jo no estic parlant del transcurs de la manifestació, sinó del que passa quan els organitzadors i els convidats estrella marxen.

En aquests temps que vivim, jo ja no me’n refio de ningú.

Salut i sort,
Ivan.

4 respostes a «Manifestacions a Barcelona»

  1. Ni idea, ahora hace ya unos años que en las fiestas de Gràcia no pasa nada, durante unos años había follón, yo creí que este año tendrían.Pensé, con Colau en el ayuntamiento se pueden forrar tanto por hacer como por no hacer. Igual gano el no. Yo creo en la industria del disturbio.

    1. Això de la “industria del disturbio” trobo que mereix un article al teu bloc, ben explicat. Va, anima’t!

      1. Vas a la playa y hay personas que venden, cerveza, agua, pareos…. Son casi siempre los mismos en cada tramo, no son personas que van a la tienda compran a cincuenta céntimos y venden a un euro, son personas puestas a las que les dan el producto y luego han de rendir cuentas, es algo que también pasa con muchas de las personas que piden por la calle, los top manta y la prostitución. Creo que los disturbios se organizan de forma parecida, hay unos ejecutantes más o menos inducidos y una organización que se lucra. ¿Quién paga y se beneficia? Eso es un tema delicado, del que no se puede hablar sin pruebas, pero los disturbios no creo que sean un producto espontaneo, en la mayoría de los casos. El mundo ya es muy profesional, donde hay posibilidad de dinero hay organización, industria.

  2. Un altre cop numera les preguntes, que si no fan de mal contestar.

    a) És retòrica, aquesta no s’ha de contestar
    b) Sí
    c) No
    d) Sí
    e) Sí
    f) No
    g) Sí
    h) No

    Ja em diràs la nota… 🙂

Digues la teva!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: