“Yo me llamaría Alicia Sanxís”

Mai no saps les barbaritats que pots arribar a escoltar en una campanya electoral, però em temo que aquest cop patirem especialment.

L’Alicia Sánchez-Camacho es veu que pateix per si algú la obliga a canviar de cognom, o potser fins i tot de nom de pila.

D’entrada, el titular de la notícia (i el que repeteix el lema popular) indueix a pensar en obligació, quan en el redactat de la notícia queda clar que el que en algun moment es va parlar va ser d’oferir l’opció. Es veu què els del PP no entenen prou bé la diferència entre ambdós conceptes. Comences llegint el Diccionario Histórico de la Real Academia de la Historia, descobreixes què Franco no era un dictador totalitari i acabes així. Lamentable, per no dir-ne una de més grossa.

Els meus pares no em van poder batejar amb el nom què ells volien donar-me. Molta gent d’aquest país ha estat legalment Jorge en lloc de Jordi. Molts cognoms catalans es van perdre durant el segle XIX quan els funcionaris (castellans) desplaçats a Catalunya per a elaborar el primer registre civil, en no entendre els noms que els deia la gent, consignaven els més entenedors Ruiz o Sánchez.

I ara aquesta senyora ens diu què anem en compte, què un hipotètic estat català es comportarà igual que s’ha comportat Espanya i que això estaria molt malament.

Com diria el seu cap Mariano Rajoy, és una llàstima que per ser candidata al Parlament de Catalunya només s’exigeixi la nacionalitat espanyola i la majoria d’edat.

Salut i sort,
Ivan.

2 respostes a «“Yo me llamaría Alicia Sanxís”»

  1. La normativa no tiene nada que ver con la noticia.

    Feu clic per accedir a rg_decret208_98.pdf

    Feu clic per accedir a instruccio-1998posb-derogada.pdf

    Estamos a un nivel de imbecilidad muy alto.

  2. Imbecilidad sería si no supiesen leer. Mentir es de otra calaña.
    En cualquier caso, es muy triste que éste sea el nivel político.

Digues la teva!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: