El enredo de la bolsa y la vida

Tornen Eduardo Mendoza i el detectiu més estrafolari del món. Aparteu les criatures.

Portada de l'edició a Biblioteca Breve d'El enredo de la bolsa y la vida, d'Eduardo Mendoza
Si la paraula detectiu us fa pensar que això pot ser una novel·la negra, aneu molt perduts. El enredo de la bolsa y la vida és una sàtira sobre alguns aspectes del món que ens envolta, especialment alguns ídols intel·lectuals (el diner, l’Orient, les aparences) i on alguns debats mal enfocats (la crisi econòmica i la immigració) serveixen l’autor per a desfermar la seva vena iconoclasta.

Si no veniu d’haver llegit El misterio de la cripta embrujada i les dues primeres seqüeles d’aquella magistral aventura podeu anar al començament una mica perduts. El protagonista (quatre novel·les i encara no sabem com es diu!) té un punt excèntric tant en el seu comportament com en la seva narració, i és un punt molt gros. Però tanmateix és un dels atractius d’aquestes novel·les, barrejar amb tota naturalitat el llenguatge formal amb la realitat més barroera.

Adient pels que aprecien l’humor que busca somriures, no LOLs. Contraindicat pels amants dels thrillers i les novel·les realistes.

Salut i sort,
Ivan.

3 respostes a «El enredo de la bolsa y la vida»

  1. Lo he leído y me he reído pero me deja la sensación de que Mendoza se burla de la gente desde su atalaya como si él no formara parte del mundo que destroza, la foto es correcta pero si no te metes dentro es un poco inhumana.¿ El escepticismo de alguien que gana el planeta ( 600.000 Euros) con un libro malo pudiendo hacer algo bueno, es cinismo?

  2. Yo no creo que se burle de la gente, sino de actitudes muy comunes. Satirizar no es insultar y para criticar una realidad en la que participas es necesario tomar una cierta distancia.
    Yo llevo veinte años esperando otro caso Savolta, pero a él no le apetece escribirlo y yo entiendo que el dinero del Planeta le tiente.
    No siempre nuestros ídolos hacen lo que soñamos que hagan.

    ¡Saludos!

  3. Si en Mendoza llegís això diria que això ens passa per llegir-lo.

Digues la teva!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: