Sembla que ara si

Que quedi clar, claríssim, transparent, que m’alegro molt del comunicat d’ETA que avui hem conegut. Mai no haviem llegit d’una manera tant clara que ETA volia deixar la lluita armada.

Però, no hem arribat al final del camí. Hem arribat a un punt de no retorn. Ara sabem que, en algun moment, arribarem al final. Perquè, o hi ha una escisió a la ja molt disminuïda i afeblida ETA, o estem al davant d’una negociació on totes dues bandes tenen les cartes marcades.

Per arribar al final cal véncer les resistències d’aquells a qui no els agrada prou aquest final. I cal que les paraules d’avui es tradueixin en fets. I calen més gestos, molt més dolorosos que els que s’han fet fins ara. Per ambdues bandes.

Al final, totes les guerres, regulars i irregulars, acaben igual, amb un parell d’escenificacions. La primera va ser l’altre dia a Donostia, on uns figurants de luxe van donar-li l’excusa a ETA per seure a taula amb una certa dignitat. Ara cal escenificar la rendició del vençut.

Sense voler ser melodramàtic, sempre passa que les bones notícies arriben massa tard per a massa gent. Esperem que qui pot decidir com s’acabarà tot plegat, decideixi acabar-ho aviat i pugui escriure un article com el del Víctor.

Salut i sort,
Ivan.

9 respostes a «Sembla que ara si»

 1. Supongo que hay uno hoja de ruta y que PP PSOE y PNV la conocen y estan de acuerdo, hay que ver como reaccionan los entornos pero serian un detalle no tensar hacer poco ruido y dejar trabajar.

 2. T’ha quedat un pél aixafaguitarres aquest post. Després d’un camí tant llarg potser que disfrutem el moment…

 3. Malauradament, els diaris de l’endemà m’han donat la raó. Curiós que m’has recomanat una article que jo ja havia marcat per llegir.

  I si, hi ha un pla i una llista de coses que ens haurem d’empassar, ambdós bàndols. I les anirem coneixent … oportunament.

  1. No et segueixo, l’escenari actual és, <em<exactament, l’escenari buscat de fa molts anys. I no hi ha res, res, del que haurà de venir per tancar la carpeta ETA que no sigui previsible. Passarà abans o després però passarà.

   Un escenari en que la confrontació política es resolgui per la confrontació de projectes i pel suport de la majoria.

   En un escenari així les actituds obstruccionistes de, posem per cas, els durs del PP, afavoreixen l’acumulació de forces dels aberzales. I, per tant, no són intel·ligents políticament. Perquè no és el mateix negar el pa i la sal a la primera força política basca que als amics dels terroristes.

   De manera que l’obstruccionisme només condueix Otegi a la Lendekaritza. L’aixafaguitarrisme està fora de lloc.

 4. Lehendakaritza. Ara sí, aquest palabro sempre se m’ha entravessat.

  1. Sento contestar aquí, em sembla lleig ocupar lo Bloc amb off topics.

   Aquesta enquesta està feta de la mateixa manera que l’anterior, per la mateixa empresa que va fer l’anterior i que també fa les de El Periódico. I l’unic problema tècnic que té és que a l’Antich no li agrada què surt aquest cop.

   Dues observacions. 1. Les opinions depenen de les preguntes que es fan. Si preguntes quina relació creus que hauria d’haver entre Catalunya i Espanya tens unes respostes i si preguntes que faria la gent si demà li plantes un referèndum tens unes altres. Això no és contradictori i no entendre-ho és no entendre la relació que hi ha entre preguntes i respostes. I és greu en un periodista.

   2. La cuina que fa que el que la gent contesta en una enquesta d’intenció de vot es converteixi en un resultat electoral intel·ligible per a un periodista no té res de científica. El més científic i objectiu és oferir les dades en brut. Per això RAC1, Grup Godó, podia agafar l’enquesta del CEO i donar-li al Jordi Sauret per a que els fes el Racòmetre. En canvi La Vanguardia no em deixa mirar con estan fetes les projeccions de vot de les seves enquestes.

   1. Gracias.

   2. No hi ha off topics a Lo Bloc. Com deia Ortega (va ser ell?) “nada humano me es ajeno”.

    I m’encanten aquests intercanvis espontanis.

Digues la teva!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: