24: Day 5

Parafrasejant (existeix aquesta paraula?) el capità Kirk, Jack Bauer hauria d’acabar cada temporada de la sèrie dient “un cop més hem salvat la Democràcia i la Llibertat al món!”.

La cinquena temporada de 24 insisteix en una fòrmula exitosa i que crea addicció en els seus seguidors. Els clixés són inamovibles (el traidor, el màrtir, els embolics personals que afecten la feina, la baralla política que s’imposa a la prioritat real, …) però això és com les novel·les atacades per ser best-sellers: si agraden a tanta gent, alguna cosa hi ha, oi?

I al Day 5 de 24 jo trobo una intriga trepidant, escenes d’acció millor resoltes que en temporades anteriors, i personatges amb els que és molt fàcil implicar-se, tant a favor com en contra. Afegiu el món exòtic de la Casa Blanca i el glamour dels gadgets tecnològics. El cocktail és guanyador.

Adient per a devorar vint-i-quatre hores en molts pocs dies davant una pantalla. Contraindicat per a cors sensibles al patiment físic o els Drets Humans.

Salut i sort,
Ivan.

Una resposta a «24: Day 5»

  1. Això de la persistència dels girs dramàtics també té la seva gràcia. Recordes les pel·lícules musicals típiques de quan erem petits, que els crios ens posavem a apostar ‘es posaran a cantar … ara!’? Donava marge per jugar sobre el que pasaria perquè sabies que en un moment o altre, per sorpresa, passaria que començarien a cantar.

    Doncs ara estem acabant el 6è dia i fa unes temporades que fem igual amb 24, fent porres sobre el que ha de passar: ‘el traidor de la temporada és aquest segur’, ‘Què dius, segur que és aquella lagarta, has vist què ha fet …’, ‘Aquests en realitat estan liats i aquest és el rotllo familiar’, ‘Què dius, això és que aquella que semblava morta en realitat encara deu estar viva…’

    És la previsibilitat de l’imprevisible, que també és un alicient afegit.

Digues la teva!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: