Long Road Out of Eden

Trenta anys després de separar-se de mala manera, els Eagles han publicat un nou àlbum. Per a la indústria, un dels àlbums de l’any, d’aquells que encara no hagués més que silenci enregistrat segur que són un èxit de vendes. Per a la crítica, un doble LP que arriba una generació massa tard. Pels fans, un bon disc. Tots tenen raó.

The Eagles - Long Road Out of Eden

Long Road Out of Eden conté vint cançons (dues més a la versió per col·leccionistes) entre les quals podem trobar-ne poques de bones (How Long, Busy Being Fabulous, Waiting in the Weeds), moltes d’acceptables (Guilty of the Crime, Fail Grasp on the Big Picture) i algunes de pasteloses (Do Something, No More Clouds in the Wood, No More Cloudy Days). Però el que no trobem són gaire novetats respecte del que podem escoltar a qualsevol altre àlbum dels Eagles: mateix estil, mateixos arrenjaments, idèntica producció.

No dubto que tant la companyia discogràfica com els seguidors de tota la vida estaran encantats, però el problema són les expectatives. Encara que el producte final tingui una bona qualitat, muntar una reunió així al cap de trenta anys et porta a les portades d’arreu del món i la gent espera quelcom gros. Per entendre’ns: quan Deep Purple va tornar al cap de només 10 anys d’absència en els escenaris (que no a les botigues, on no paraven d’aparèixer directes) van tenir la decència d’actualitzar l’estil i oferir un notable Perfect Strangers. A l’octubre va aparèixer un àlbum més-del-mateix de Neil Young, però que no té cap cançó dolenta i que és el cinquè àlbum que edita el míster en dos anys. Eagles han creat més expectativa que els primers i ofert menys que el segon.

En definitiva, un bon disc però no n’havia per a tant. Com qualsevol altre àlbum d’Eagles, adient per acompanyar-vos a qualsevol embús a l’entrada de Barcelona i contraindicat tant per puristes del country com per tots els que odien aquest estil.

Salut i sort,
Ivan.

Anuncis

Digues la teva!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s