We Push, You Pull

Quart CD dels barcelonins The Unfinished Sympathy i tercer cop que es pot afirmar que han superat l’anterior entrega.

The Unfinished Sympathy

Els primers àlbums de la banda proposaven un rock dur d’altíssima qualitat. Un esglaó per sota dels decibelis de Foo Fighters i The Pixies, un pas endavant en quant a melodies. Ara li han donat un cop més al cargol i han modulat el seu so per a fer-lo una mica ballable, més accessible al gran públic, en el que respon segurament a un suggeriment de la seva nova discogràfica. També és possible que després del seu extraordinari Rock for Food veiessin clar que no podien progressar més per aquell camí i provessin amb un lleuger canvi d’estil.

En qualsevol cas, dos anys després tornem a tenir un àlbum rodó, farcit de bones cançons, amb guitarres poderoses, ritmes contundents i moltes ganes d’engrescar. Recomano especialment Catenaggio, Spin in the Rye i Little Scratches, tot i que no en trobareu cap que no pagui la pena. Han incluit teclats i sintetitzadors, molts riffs són suaus quan als àlbums anteriors eren electrificats o distorsionats, però la base continua sent el rock potent de sempre. Si el cantant millorés una mica la seva tècnica vocal i en lloc de fer-se ell mateix els coros li posessinn acompanyament, el resultat milloraria encara més.

Tot i que el que de debó necessita aquest grup és una bona promoció. Molts grups que sonen constantment a la ràdio i venen un munt d’exemplars no tenen ni punt de comparació amb ells. Esperem que millorin també el seu directe respecte de concerts anteriors, com el que van donar al Fòrum. Segurament la nova proposta musical els ajudarà al no necessitar tanta potència.

The Unfinished Sympathy, que es diuen així en honor a una cançó dels Massive Attack, reclamen com a influències The Police (segurament en la seva primera etapa) i Van Halen. Ja no tenen res a envejar als californians i si continuen progressant, qui sap si podrem dir el mateix respecte del mític trio.

Per cert, premi pel qui m’aclari perquè dos dels seus àlbums estan titolats amb referències logístiques (aquest i An Investment in Logistics).

Salut i sort,
Ivan.

The Unfinished Sympathy
We Push, You Pull
Subterfuge, 2.006.

Digues la teva!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: