Podcasts de Catalunya Ràdio

Avui la recomanació no va d’un disc, sinó de podcasts i de ràdio. Un podcast, pels que encara no ho sabieu, és un clip d’audio que et pots baixar d’internet. Així com jo us dono la tabarra escrivint i vosaltres, si esteu d’humor, em llegiu, hi ha gent que enregistra la seva veu, la de coses que sent pel carrer, o la de la seva música favorita, i la difon per internet.

Catalunya Ràdio

Doncs bé, jo darrerament he començat a escoltar regularment alguns podcasts, i avui us en faig cinc cèntims. De fet, els podcasts es divideixen en dos grans grups, els programes de ràdio que pots descarregar, i els que s’han concebut originalment com podcasts. D’entre els primers, Els viatgers de la gran anaconda és molt recomenable. Programa de viatges, que inclou tant reportatges com entrevistes. Cada programa dura una hora, en la que toquen entre quatre i sis temes. El podeu trobar a la web de Catalunya Ràdio.

A la mateixa web, però canviant d’emisora, podeu trobar la Guia d’Orquestra, en que el professor d’Harmonia del Conservatori del Liceu comenta una de les obres que l’OCB interpreta en els concerts de la setmana que toca. Hi ha una part divulgativa, interessantíssima pels que no sabem i voldriem saber-ne, i una part d’audició, quan posen la peça en qüestió tal qual, interpretada per algú de renom.

Si, en lloc de la clàssica us va la música disco, us recomano La Discoteca. És un quart d’hora (aproximadament) que El Matí de Catalunya Ràdio inclou els divendres cap allà el migdia. Albert Puig i Antoni Basses comenten èxits dels anys 70-90, tant de les cançons en sí com del seu context social i sentimental. Divertit.

I, com no, l’incombustible Jordi Tardà . Continua arrsatrant les erres i pronunciant l’anglès més macarrònic que haureu escoltat mai, les tres hores del programa es podrien reduir a dues, perquè repeteix les coses fins que les aprens de memòria, però li posa salsa i encant a l’actualitat rock com ningú. I, encara més important, la seva selecció acostuma a ser molt encertada, tant per bon gust com per varietat, el que fa de Tarda, Tardà una referència ineludible.

Normalment no puc escoltar la ràdio quan fan aquests programes. O estic treballant i necessito concentració o directament no me’n recordo. En canvi, si m’ho baixo ho puc escoltar mentre viatjo amb el bus o camino pel carrer, per exemple. La qual cosa també em permet descobrir la multitud de sorolls ambientals que pots gaudir a Barcelona. Però això ja és un altre tema. Proper dia, podcasts pròpiament dits.

Salut i sort,
Ivan.

Catalunya Ràdio
Catalunya Música
iCat FM

Digues la teva!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: