X-Men: Days of Future Passed

Formalment impecable, narrativament fluixa.

Pòster de la pel·lícula X-Men: Days of Future Passed

La saga X-Men ha passat ja per uns quants alts i baixos. Normal dins del cinema espectacle quan comences a allargar una franquícia. Però no només això, sinó que estan liant el personal a l’anar fent pel·lícules sense seguir una línia cronològica clara. En qualsevol cas, aquest film és continuació de X-Men: First Class i només comparteix alguns personatges amb The Wolverine, què és la que van estrenar l’any passat.

Què trobareu de bo? Els efectes especials són fabulosos, acollonants, magnífics. I la resta de la producció i les interpretacions (si! en un film d’acció és possible fer bones interpretacions) i una banda sonora menys típica del què és habitual. I un sentit de l’humor què, ai, penso que només podran apreciar els molt fans de la Patrulla X.

A l’altra cara de la moneda hi ha que s’ha arribat al límit al joc de les ucronies i que realment s’han passat una mica en la mida de les escenes de destrucció. Que sigui possible rodar-ho o crear-ho amb l’ordenador i fer-ho visualment creïble no vol dir que quedi bé com a part de la història a la pel·lícula.

A mí m’ha decebut, perquè X-Men: First Class va deixar el llistó molt amunt i perquè la perspectiva de la tornada de Bryan Singer també creava moltes expectatives. En un moment en què moltes sèries es concebeixen com pel·lícules molt llargues, trobo que franquícies com aquesta haurien de pensar-se com a sèries grandioses.

I no, no té res a veure amb aquell extraordinari àlbum dels Moody Blues.

Adient com a vehicle d’esbarjo. Contraindicat per a gent amb vertigen.

Salut i sort,
Ivan.

Una resposta a «X-Men: Days of Future Passed»

  1. […] d’haver vist la pel·lícula, que no té res a veure, toca recordar […]

Digues la teva!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: