El gos i les excuses

No, no és què un gos li hagi importat més a la gent que no pas milers de malalts africans. És que els mitjans de comunicació ens han plantat als morros la fotografia d’un gos innocent amb expressió de pena a una casa d’aquí, mentre que han estat molt més discrets amb la realitat què es viu lluny, amb algunes i dignes excepcions.

Una vegada un veterà periodista em va dir que els mitjans no publiquen més reportatges, anàlisis o reflexions perquè necessiten una muleta, una excusa que justifiqui la seva publicació (perquè l’interès intrínsec de la història es veu que no és prou). El gos ha servit d’excusa a mitjans d’arreu del món.

S’afegeix el fet que destacats científics especialitzats en l’èbola demanessin que no matessin el gos, què era necessari estudiar-lo viu per aprendre sobre la transmissió del virus. Però on hi ha capità polític, no mana mariner saberut.

També té a veure l’efecte acumulat. L’episodi del gos ha vingut després de saber què s’havien denunciat greus incompetències. I després de molts altres episodis d’incompetència de capitans on només han pagat mariners. Mariners que han servit d’excusa.

I té molt a veure que els grans capitans no es comuniquen amb els mariners, sinó que diuen el què els sembla intentant evitar totes les fotos. Només donen excuses.

I clar, després de tot això, la gent o se’n fot o recorda tot el santoral sense resar. O ambdues coses alhora.

En definitiva, què la gent està cansada d’excuses. I encara més cansada de no trobar ningú que no ofereixi més que excuses. I el pobre Excalibur oferia una bandera concreta a la que agafar-se.

Salut i sort,
Ivan.

Digues la teva!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: