Gens honorable

Divendres vam saber què Pujol amagava des del 1980 una herència a l’estranger (l’enllaç és a l’article de l’Ara que signa Ferran Casas).

Des del 1980 i pel fet d’ostentar el càrrec i la responsabilitat de President de la Generalitat, Jordi Pujol i Soley rep el tractament de Molt Honorable Senyor. És un tractament què a mi m’agrada, especialment quan el comparo amb els tractaments espanyols d’Ilustrísimo Señor o Excelentísimo Señor, ja que el càrrec no converteix a qui l’exerceix en algú excel·lent ni ilustre. En canvi, si que exigeix què se li ofereixin honors, per la magistratura que representa.

Jordi Pujol i Soley

Lamentablement, Jordi Pujol (pare) ha oblidat o menyspreat l’altra cara de la moneda. Aquesta posició l’obligava (i encara l’obliga) a ser molt honorable. No només en l’exercici del seu càrrec, sinó també en l’exercici permanent, durant tots els dies de l’any i a totes les hores del dia, de la seva responsabilitat.

Qui diu quants diners són prou per a finançar l’educació o la sanitat pública, o qui denuncia que el país no té prou recursos, no pot “no trobar el moment” de declarar un patrimoni i unes rendes a la hisenda pública. No és una qüestió política, ni legal: és d’ètica bàsica.

Ignoro les conseqüències polítiques i legals què es derivaran d’aquesta confessió massa tardana. Però ara mateix tinc dues certeses: la primera, què Convergència Democràtica de Catalunya necessita tallar tots els vincles amb el pujolisme i a més necessita fer-ho de manera molt visible. La segona, què a l’igual que li va passar a Helmut Köhl o a Richard Nixon, una gestió política discutible però inqüestionablement històrica ha quedat tacada i marcada de manera indefugible i inexcusable.

Un pèssim servei al país.

Salut i sort,
Ivan.

6 respostes a «Gens honorable»

 1. “El càrrec no converteix a qui l’exerceix en algú excel·lent ni il.lustre”
  Completament d’acord

 2. Es complicado Convergencia es Pujol . Ahora hay que ver la reacción grup Godó- Catradio tv3 que son los que marcan lo que es importante y lo que no en Cataluña. Fuera se van a poner las botas. A mi la centralitat del triangulo godo ciu tv3 nunca me ha gustado,

  1. Sobre la coherente reacción mediática a esta noticia, seguramente también habrá mucho que decir. Compararlo con los casos ERE en Andalucía o Gürtel está fuera de lugar; pero compararlo con la evasión fiscal de Botín, obligado.

   Pero ése será otro tema.

   1. Depende los intereses lo puedes vender como que el buque insignia de un pensamiento basado en el expolio se pasó 30 años escondiendo dinero. O decir que el dinero no lo generó él y que cualquier momento de aflorarlo estando en el cargo era un arma arrojadiza contra una institución no consolidada. Hay motos para todos

 3. aixo m’ha recordat el dia en que descobreixes que els Reis son els pares…si ya te digo ..verguenza ajena…

 4. En qualsevol cas, quin desencís i quina frustració en va causar aquesta notícia. És que no hi ha un pam de net??? quin fàstic que em fa tot.

Digues la teva!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: