Més taxes

Què bé que podem votar si volem pagar més taxes o no! I resulta què si, què els suïssos volen pagar més taxes.

O si més no, les enquestes donen un lleuger avantatge als què són partidaris d’augmentar el preu de la vignette des dels 40 francs actuals fins els 100. Hi ha partits polítics i altres lobbies què fan campanya en un i altre sentit, i d’aquí un mes es prendrà una decisió definitiva. Si s’aprova, els turistes podreu comprar un vignette per dos mesos al preu actual.

Creieu què hauria incertesa en el resultat d’un referèndum així a casa nostra? Encara més important, creieu què hi hauria una gran participació? Quan es vol avaluar la bondat d’un sistema cal pensar primer qui l’ha d’aplicar.

Per parlar de coses què passen actualment a Catalunya, jo què pagava uns bons 30€ només en peatges per anar i tornar cada cop entre La Ràpita i Barcelona, no m’explico què amb una aportació de tohom què circuli algun cop l’any per una autovia suïssa de només 40 CHF, les autovies helvètiques puguin estar millor cuidades(*) què les autopistes catalanes, on el conjunt de la població paga molt més per utilitzar-les.

Potser és què fer referèndums a casa nostra és molt car i amb els diners què ens estalviem no fent-los podem permetre’ns pagar més pels mateixos serveis. Què hi diria qualsevol polític o conseller de La Caixa?

Salut i sort,
Ivan.
(*) Les autovies suïsses no tenen il·luminació. El paviment, però, és gairebé perfecte per tot arreu on hem anat.

Digues la teva!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: