Invisible

De moment tinc molt mala sort amb Paul Auster: dues lectures, dues decepcions. (Tot i que amb l’Auster editor he disfrutat de valent.)

Paul Auster - Invisible

Invisible està escrit d’una manera àgil i accessible per a tothom. I explica històries interessants que involucren personatges encara més interessants, amb matisos, amb contradiccions, amb sentiment. Però els arguments interessants queden en un no res i els personatges, més que invisibles m’acaben resultant tramposos. I la trampa és mala companya en una novel·la.

Segurament és un problema meu personal: quan els personatges em resulten tramposos, desconnecto de la novel·la. Necessito creure’m la trama i els personatges. Em va passar amb Matrix i m’ha passat a Invisible. La sensació que la història que llegia ni era real ni tenia perquè ser-ho, que el que importa és el camí, la manera d’explicar-ho … funciona a la poesia, però només a la bona poesia.

I la manera en que està escrita Invisible és eficaç, però no magistral. I per tant per mi és una novel·la que surt d’una molt bona premisa però que no arriba enlloc.

Adient pels que tenen facilitat per completar els puzzles on falten peces. Contraindicada pels que mai no dubten.

Salut i sort,
Ivan.

4 respostes a «Invisible»

  1. No crec que tinguis mala sort amb Paul Auster. No em diu res com a autor però la gent que conec que li agrada i que el llegeix distingeixen grans obres i llargues etapes mediocres. Ja sé que l’atzar és molt important en la seva obra però voler trobar per atzar allò que val la pena potser et portarà massa disgustos.

    I si provessis d’entrada amb allò que té fama de valer la pena: El palau de la lluna, La música de l’atzar, Trilogia de Nova York, Leviatan…?

  2. M’encantaria, però quan estàs ficat a tres clubs de lectura corres el risc que els companys ja hagin llegit el més conegut i et toqui començar pel més aspre.

    I més val que no treguem el tema de la llargada de la llista de llibres pendents, si us plau 😦

  3. A mi me gusta Auster pero si no te gustan las trampas no insistas , es un escritor tramposo . El Palacio de la luna y el libro de las ilusiones son en mi opinión los mejores que he leido , hace poco lei la música del azar , pero no me convencio. Pero en los dos que me gustan más hay trampas argumentales que tienes que asumir o la novela se te cae.

  4. Llista de llibres pendents… si, millor no treure aquest tema. Menys mal que Goodreads et dona l’opcio de marcar-los com a “to read” i un es queda mes tranquil.

Digues la teva!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: