Pedro Abrunhosa als Jardinets de Gràcia

Dissabte la nit es va tancar el festival Portugal Convida amb el concert que als Jardinets de Gràcia va oferir Pedro Abrunhosa.

La Vio em va portar a cegues i per tant vaig poder gaudir no només d’una sorpresa sinó també de poder escoltar música sense prejudicis: sense referències prèvies, no saps que esperar i valores purament allò que et trobes al davant, sense jutjar en funció d’expectatives.

El concert em va agradar força. El Pedro Abrunhosa és tot un animal escènic i posat a donar un concert de franc davant una audiència minúscula pel que ell està acostumat va decidir gaudir de la festa. Vam escoltar acudits, versions de Lou Reed i Leonard Cohen, improvisacions; i totes les noies que van voler van pujar a l’escenari a ballar amb ell. El que no vam aconseguir va ser veure-li la cara.

La música va oscil·lar entre el pop i el rock, amb tendència a aturar-se al hip-hop (o era rap?), i sense deixar entreveure el passat jazzístic d’aquest músic polifacètic. Una veu càlida i greu, molt adient per a balades (com per exemple, Lua) i que va patir amb l’Hallelujah de Leonard Cohen al no tenir corus que el recolzessin, però que domina l’escenari de cap a peus. I l’acompanyava una banda ben eficaç.

Us recomano que li doneu una oportunitat al Pedro Abrunhosa. No us canviarà la vida, però sempre és refrescant sortir-se’n de la constel·lació oficial.

Adient per a fans del Mr. Proper. Contraindicat pels que només perdonen no entendre les lletres si la cançó està cantada en anglès.

Salut i sort,
Ivan.

3 respostes a «Pedro Abrunhosa als Jardinets de Gràcia»

 1. Doncs sí, recomano molt al Pedro i me’n alegro que t’agradés el concert ! La veritat és que jo el vaig descobrir amb Momento (poesia pura) i em va sorprendre molt la seva cara “canyera” amb cançons com “Talvez Foder” i altres versions rockeres. La veritat és que té un registre força ampli i com a showman és espectacular…i la veu…m’encanta!
  Val la pena escoltar-lo al menys un cop…encara que sigui per experimentar cantants nous ….no tota la música portuguesa són fados…com no tots els portuguesos són Mou o CR9 !!
  Així que bravo per Pedro Abrunhosa que sent un mite a Portugal va venir a BCN a fer un concert gratuït i per a un públic reduit on força part d’aquest ni tant sols el coneixia..

 2. Avatar de francis black
  francis black

  No lo conocía, es bastante increíble el desconocimiento que existe de cosas que se hacen muy cerca y que en sus lugares son éxitos, por ejemplo ¿alguien conoce grupos de rock italianos ?

 3. Me he estado mirando la ley del cine y rectifico mi opinión anterior , ahora me gusta , basicamente lo que más me interesa es la Xarxa Concertada de Pantalles Cinematogràfiques , esta Xarxa sera como tener varios Verdis por Catalunya , eso es importantisimo , pues fuera de Barcelona creo que es complicado ver cine en V.O S y cine Europeo , por otro lado tendremos acceso a cine de festivales que no llega habitualmente . Vamos que estoy contento. Yo cine de Majors no veo .

Digues la teva!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: