Los guardianes del libro

Un best seller que es llegeix bé i deixa bon regust.

Geraldine Brooks - Los guardianes del libro

Una restauradora australiana de llibres antics és contractada per les Nacions Unides per a restaurar un incunable trobat a Sarajevo durante la guerra dels Balcans. Partint d’aquesta premisa real, la novel·la desenvolupa diverses trames fictícies que es relacionen entre si. Per una banda hi ha la història del llibre, una Haggadah excepcional, de les persones que el van crear primer i protegir després. Per una altra hi ha les peripècies de la restauradora a començament del segle XXI.

Los guardianes del libro no és una novel·la històrica típica, tot i que la ficció respecta el que se sap sobre la Haggadah de Sarajevo, sinó més aviat una novel·la d’intriga. Hi ha un misteri i pel camí anem descobrint una sèrie de personatges i les seves vivències. És una ficció històrica erudita, però amb uns clixès excessius.

M’ha agradat la narració viva i els personatges i les situacions descrits per la Geraldine Brooks, traduïts al castellà per Claudio Molinari. Mescla molt bé la descripció de fets amb la dels sentiments dels protagonistes, involucra el lector en la novel·la.

No m’ha agradat un parell de coses. La primera la sobreabundància de trames de la part actual de la novel·la. D’acord que un best seller ha d’interessar a molta gent, però tampoc cal incloure un fil argumental per a tothom. La segona, que determinats personatges del capítol de Sevilla no els he trobat massa creïbles. Potser jo sóc massa masclista, i segurament ha hagut moltes dones heròiques envoltant la Haggadah, però a Los guardianes del libro només falta aparèixer la Halle Berry encarnant la super-agent Jinxs.

Adient per passar una bona estona i descobrir un rerefons històric molt interessant. Contraindicat si busqueu literatura amb majúscules.

Salut i sort,
Ivan.

3 respostes a “Los guardianes del libro”

  1. He leído más de una recomendación de este libro… ains, se me acumula el trabajo, voy a tener que pedirme una excedencia para leer todo lo que tengo pendiente! 😀

  2. M’apunto a la petició d’excedència de brie!

    Lucía: es llegeix molt ràpid, no creguis que és cap totxo.

    Petons!

Digues la teva!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: