Wall-E

Pixar continua sent l’estudi cinematogràfic de referència. Wall-E et pot agradar més o menys, però és difícil que et deixi indiferent o que no t’agradi gens.

[Youtube=http://es.youtube.com/watch?v=ZAWIIlXNGwY]

Els grans clàssics són històries senzilles que apel·len a sentiments primaris, essencials: amistat, orgull, amor, generositat. Un heroi, moltes vegades algú que no és pas excepcional, posat enfront d’una situación que si que ho és. Wall-E és d’aquest pal.

La premisa argumental suposo que a hores d’ara ja la coneixeu i si no la podeu trobar fàcilment a internet. Us explicaré què m’ha agradat del film. Primer que res, els personatges. Senzills i esquemàtics, però perfectament dibuixats (mai millor dit). Persontages que no només representen el seu paper a la trama, sinó que transmeten una idea i una emoció. Des del protagonista fins el darrer secundari.

Un argument més que creïble en tots els seus extrems. Anècdotes particulars a banda, l’estructura dramàtica és clara i combina perfectament la peripècia de la parella protagonista amb diferents nivells de significat. Un nen, un adolescent i un adult veuran el film i els agradarà molt a tots tres, entenent coses diferents, totes molt ben explicades. Un 10 rodó pel guionista.

Una plasticitat embaucadora i no gens exagerada. Els dissenyadors de Pixar saben com fer-ho molt bonic però no ridícul, ni pretenciós, ni cursi. I amb quatre canyes a la pantalla (tota la sofisticació està al darrera) aconsegueixen emocionar-te.

El de menys, és que aquesta sigui una pel·lícula amb missatge, que el missatge sigui de la meva corda, o que estigui generada per ordenador. Estem parlant d’un film que potser no és perfecte, però si una obra mestra que es convertirà en un clàssic de tots els que el vegin.

Wall-E

Adient per a qualsevol persona entre els cinc i cent anys. Contraindicat per a infants que creuen que a partir dels cinc anys ja no et poden agradar els dibuixos animats.

2 respostes a “Wall-E”

  1. Yo la fui a ver en VO, porque decían que la versión doblada perdía mucho. ¡me encantó!

  2. La veritat es que des de que tinc nens torno a mirar dibuixos. I tens rao que aquest tipus d’Animacio agrada tan a petits com a grans. Els grans ens quedem amb els misstages i els nens amb els personatges i els grafismes. Com tu dius, els guionostes son molt bons per que no deu ser gens evident aconseguir captar l’atencio d’un public tant heterogeni !

Digues la teva!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: