Little Miss Sunshine

Film simpàtic i sense pretensions, que desborda optimisme.

Little Miss Sunshine

Cada any surt un parell de pel·lícules d’aquest estil, l’americana i l’anglesa. Juno, Bend It Like Beckham, Brassed Off, The Full Monty, segur que en podeu afegir d’altres. La majoria es recolzen en el génere de la comèdia, que per a drama ja tenim la vida real, i incorporen un casting ampli, on sempre ens podem identificar amb algú, i una història de superació personal i reflexió sobre la vida.

És un subgénere que m’agrada, però en petites dosis, perquè la ingenuitat s’ha de dosificar si és que volem sobreviure. Però Little Miss Sunshine m’ha agradat força.

Aquí el que hi ha és l’exaltació dels valors familiars, de suport entre els membres d’una família atípicament desestructurada, i la persecució infantil i ingènua d’un objectiu. Hi ha també una reflexió més profunda del que sembla sobre el significat de la paraula fracàs i una denúncia molt crua dels paràmetres que a l’Amèrica actual defineixen l’èxit, fent servir d’exemple el repugnant concurs de bellesa infantil que dóna nom al film.

El resultat és magnífic. En un film on hi ha molt diàleg, amb molt bon criteri els guionistes no han provat de posar frases brillants sinó diàlegs amb sentit. El resultat és un munt d’escenes memorables i una colla de personatges entranyables.

Nota curiosa: figuren dos directors, Jonathan Dayton i Valerie Faris, que no sé com s’hauran repartit la feina.

Els Oscars van premiar el veterà Alan Arkin i els guió de Michael Arndt, però podien haver decorat les cases del solvent Greg Kinnear, un Steve Carell ara centrat en la seva faceta més humorística, o la Toni Collette, que ja s’ha desfet de l’estigma Muriel i sempre surt a propostes interessants.

Adient si busqueu una proposta estimulant. Contraindicada si pensaveu a presentar-vos a Miss o Mister Qualsevolcosa.

Salut i sort,
Ivan.

3 respostes a «Little Miss Sunshine»

 1. Em va encantar!!

  Ja l’he vist tres vegades i cada cop la trobo millor.

  Feliç any nou per cert!!

 2. M’encanta el rol de cada personatge, m’encanta Proust, m’encanta la nena sense complexes i el ball final de Super Freak que es marquen tots dalt l’escenari. Una peli mooolt recomanable!
  Salut i bon any!

 3. M’alegro que us hagi agradat.
  Benvingut, Lil.

Digues la teva!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: