Being Julia

Apunto el nom de William Somerset Maugham, un novel·lista al que desconeixia i que ja he vist adaptat a dos films que m’han agradat: The Painted Veil i aquest Being Julia, basat en la seva novel·la Theatre.

Being Julia

La Julia del títol és una madura actriu teatral que ha assolit aquella edat de la vida en que tot l’avorreix: la feina, l’èxit, el marit … El film comença doncs com un melodrama, però hi ha sorpreses en la trama que fan evolucionar la història d’una manera més que interessant. El film passa per una fase drama romàntic prou aconseguida i acaba en una magnífica comèdia d’embolic. Recordeu les Mujeres al borde de un ataque de nervios d’Almodóvar? Doncs això.

La Julia està interpretada per una Annette Bening senzillament sensacional. La seva capacitat expressiva i la seva amplitud de recursos no haurien de sorprendre a ningú que hagués vist el Valmont de Milos Forman o els timadors (The Grifters) de Stephen Frears. Una grandíssima actriu sempre en plenitud de forces. El film està al seu servei i ella eleva la qualitat de la pel·lícula en tot moment.

La resta del repartiment està a l’alzada, i això vol dir simplement un nivell altíssim. Aquí incloem el ja mític Jeremy Irons (hi ha una brevíssima aparició del seu fill com a recader al teatre), el sempre eficaç Bruce Greenwood, les divertides Juliet Stevenson i Miriam Margolyes i la impressionant Lucy Punch, que a la seva curta aparició es menja les escenes on surt.

Molta part del mèrit cal atribuir-lo a l’experimentat director István Szabó, de qui recordo un film molt semblant, Meeting Venus, on la Glenn Close feia el paper d’una diva operística. Per cert, a aquesta pel·lícula hi ha l’escena de llit millor rodada que recordo haver vist mai.

Paga la pena que la veieu.

Adient per un programa doble amb Eva al desnudo. Contraindicada si sou alèrgics a la típica cortesia anglesa de classe alta.

Digues la teva!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: