França, 25 – Itàlia, 13

Els del gall han complert els pronòstics i s’han imposat a una voluntariosa i meritòria Itàlia.

El partit no ha tingut gaire història, perquè la diferència entre tots dos quinzes encara és massa ampla com per a que el resultat estigui en qüestió i perquè el primer assaig francès no ha trigat massa en arribar, però encara i així ha tingut prou interès.

Destaco dues jugades paradigmàtiques. De banda francesa, la del primer assaig. La seva davantera ha format un maul que ha aconseguit avançar uns vint metres fins a quedar-se a només 10 de la línia de marca transalpina. Han alliberat l’oval i a la velocitat del llamp han arribat fins a la mateixa línia de marca on en una combinació que de tant perfecta ha semblat assajada, han assolit l’assaig. Tècnica, velocitat, precisió, empenta i determinació. Són un equip guanyador.

De banda italiana, cinc minuts després d’aquest assaig han aconseguit lligar una jugada fantàstica, on primer han avançat de davantera, progressant en diverses fases i, un cop fixada la defensa francesa, jugant a la mà amb velocitat creuant tot l’ample del camp i servint-lo a Canale, que amb una mala recepció malmet una gran oportunitat a només dos metres de la marca gal·la. Progrés en el joc, valentia, il·lusió, però també nervis i imprecisions, que combinat amb una tècnica menys depurada que la dels anfitrions.

En qualsevol cas, Itàlia tindrà una darrera oportunitat per a guanyar un partit i demostrar la millora del seu joc davant Escòcia a Roma. Progressen adequadament i ja no són escombrats del camp per les grans potències, però continuen estant clarament un esglaó per sota.

I a França poden estar eufòrics. Ho tenen molt negre per a revalidar el torneig (haurien de guanyar Gal·les de més de 20 punts), però han demostrat que disposen d’una nova generació plenament competitiva i que des de ja mateix, comptant amb el guany d’experiència que han d’experimentar, poden considerar-se favorits pel torneig del 2009 i, molt especialment, candidats a fer-la grossa a Nova Zelanda’2011.

Salut i sort,
Ivan.

Digues la teva!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: