Escòcia, 15 – Anglaterra, 9

Anit els jugadors d’Escòcia i d’Anglaterra van veure whisky (scotch, naturalment) de la Calcutta Cup. Això vol dir que la copa es queda a Edimburg, que Anglaterra va palmar, i que la cullera de fusta ja només pot anar a Itàlia.

Escòcia, 15 - Anglaterra, 9

El partit va ser emocionant, molt disputat i també accidentat. Escòcia va patir dos lesionats, un d’ells Lamont a l’acció que es veu a la imatge, i que va ser retirat inconscient. Però, el partit va estar marcat per dos factors que van limitar i molt l’espectacularitat del joc: primer, la pluja caiguda a Edimburg fins el final de la primera part, que va fer que la gespa de Murrayfield estigués molt pesant i dificultés tant el control de la pilota com les carreres; i segona, la gran defensa exhibida per tots dos conjunts.

En aquestes condicions, el partit es va convertir en un intercanvi de cops de càstig, terreny on Paterson és un arma temible i gairebé infalible. Escòcia va progressar continuadament amb el joc de davantera però sense imposar-se de manera decisiva. A més, a la que s’apropava prou a la línia de marca, els anglesos cometien alguna infracció que l’equip local no dubtava en xutar a pals, frustrant així l’expectativa d’un assaig local.

Per la seva part Anglaterra no va aconseguir més que un cop desplegar el seu joc obert, però sense conseqüències. La defensa escocesa va estar molt atenta en tot moment i Wilkinson no va gaudir de cap oportunitat de drop. Això si, el primer penalty que va transformar el va convertir en el jugador que més punts ha aconseguit en partits internacionals, segon récord que ahir va caldre actualitzar.

El matx, a banda de trencar pronòstics, deixa els dos equips en estats anímics ben diferents. Els escocesos, ara alleugerits davant la seva visita a Itàlia, farien bé en demanar-se més en el joc dels seus backs, sense els quals no podran aspirar a més. Els anglesos, deprimits per la seva segona derrota, farien bé en no consolar-se pensant en la llarga llista de baixes i les dues finals de la Copa del Món disputades, i demanar-se perquè un equip tant limitat com Escòcia els ha pogut aturar.

Salut i sort,
Ivan.

Digues la teva!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s