Quina tecnologia és necessari desenvolupar?

L’article de Michael Canellos a CNET Perspectives tracta sobre la possibilitat que la Índia pugui explotar les aparentments immenses reserves de petroli que hi ha al seu subsol … si es desenvolupés la tecnologia que ho permeti.
El que em crida més l’atenció de la seva reflexió és com ha evolucionat el concepte alta tecnologia darrerament. És cert que ni la Geologia ni l’Enginyeria Mecànica semblen temes gaire apassionants avui en dia, però no es pot pas menysprear el seu grandíssim impacte econòmic.
En els darrers anys ha semblat evident que les tecnologies interessants eren les de generació d’energia neta, la biotecnologia (especialmente la genètica) i les TIC. Si es confirma el que apunta aquest article, podem veure com la terra de Gandhi pot no només formar hordes d’enginyers de software sinó també manades de geòlegs i enginyers.
Al cap i a la fi, el sector que mou actualment l’economia espanyola (la contrucció) té més de 2000 anys d’història …
Per altra banda, la perspectiva que el segon gegant asiàtic pugués competir amb Aràbia Saudí al mercat de l’or negre, té unes implicacions geoestratègiques de primer ordre. Econòmicament, li donaria la volta a la situació actual: un fluix immens de dólars i llocs de treball cap a la Índia; l’impacte social sobre 1000 milions llargs de terraquis ja el podeu imaginar; tot el tema d’estalviar hidrocarburs i desenvolupar fonts d’energia netes podria quedar en un segon terme; i políticament, l’equilibri de poder mundial giraria -encara més- sobre Àsia.

Salut i sort,
Ivan.

Anuncis

Digues la teva!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s