Robin Hood (2010)

Si supereu la mandra de tornar a veure una altra versió de la llegenda de Robin Hood, la versió de Ridley Scott proposa una interpretació prou interessant.

Pòster del film Robin Hood de Ridley Scott, amb l'actor Russell Crowe tensant un arc en el paper de Robin de Loxley

Si aquest nou Robin Hood aporta alguna cosa al seté art serà segurament el finançament per algun altre projecte, produit per Scott però realitzat per algú sense una reputació que defensar i amb gana per construir-la.

Nogensmenys, Robin Hood és una bona pel·lícula: una producció estupenda embolicant un bon grapat d’actors (Russell Crowe, Cate Blanchet, Max Von Sydow i l’aparició de la guapa Lea Seydoux) al servei d’un guió majoritàriament convincent. Si busqueu un film d’entreteniment, aquest és tant bo com qualsevol altre.

Això si, no espereu cap meravella a l’alçada de la llegenda de Ridley Scott. Robin Hood queda molt lluny del nivell de Kingdom of Heaven (per comparar-la amb un film del mateix to) i no millora substancialment aquella versió produïda pel lluïment de Kevin Costner. El film és molt bo durant el plantejament i nus però quan comença el desenllaç he trobat que Scott perd el pols i la mesura del començament esdevé una precipitació barroera.

D’aquest Robin Hood em quedo amb les interpretacions de William Hurt, Mark Strong (en el paper del malvat Godfrey) i Oscar Isaac (que fa de Rei Joan). I també amb el dibuix que es fa dels personatges i del temps històric; Llàstima que en un parell de punts clau s’ho passin pels criteris de màrqueting de la Universal.

Adient per aficionats al génere d’aventures. Contraindicada, alas, per a mitòmans i per a coneixedors de la Guerra dels Cent Anys.

Salut i sort,
Ivan.

Digues la teva!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: