Motos

Ni de lluny hi ha a Bern la proporció de motos/habitant que hi ha a Barcelona.

Primer, per una simple qüestió geogràfica. L’extensió de l’àrea urbana de Barcelona i de Berna és molt diferent. Però sobretot perquè aquí la combinació bicicleta i transport públic és fiable. Autobusos i tramvies són puntuals (i per tant, la durada dels trajectes, previsibles) i els conductors de vehicles motoritzats respecten els drets a la circulació i la salut dels ciclistes.

Això fa que aquí la moto es vegi més com un objecte d’oci més que no pas com un vehicle per anar d’un lloc a un altre. I crec que això explica com és el mercat de motos. El 80% llarg de les que veig pel carrer es poden dividir en tres grups: Vespes, Harley Davidsons i vintage. Màquines més per lluir que no pas per a fer servir, que també.

I per últim, és clar, hi ha el fet que encara que a tot arreu li diem hivern, no arreu és el mateix.

Vespa vermella amb una capa de neu a sobre

La propietària d’aquesta preciosa Vespa és una de les monitores de la llar d’infants on va l’Alba (si, la construcció de fusta i el pati que s’intueixen al fons) i que els dies que neva més del normal, fa cap a la feina en bus en lloc de fer servir la moto.

Salut i sort,
Ivan.

Digues la teva!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: