Bon viatge, Senyor Barril

Dissabte em vaig endur un gran disgust amb la notícia del traspàs del Joan Barril.

Foto del Joan Barril a la Gran Enciclopèdia Catalana

No recordo quan el vaig descobrir però si de la gran alegria de poder-lo escoltar gràcies a la independència. La meva, és clar. Els pisets de solter tenen més avantatges a banda del que tothom parla, i un és el de poder escollir l’emisora que vols escoltar. I El Cafè de la República va esdevenir el meu restaurant virtual on sopar o el lloc on fer el te de després.

I els meus vespres, i els de molts altres, van gaudir de la serenor i l’elegància d’un Senyor que es negava a participar del soroll, el sensacionalisme, el continu intercanvi de declaracions buides de contingut i les tècniques innovadores de captar més audiència. El valor de la paraula, la pausada reflexió i un cert distanciament amb l’actualitat, què haurien de ser el mantra del millor periodisme, en el programa de ràdio del Barril esdevenien un oasi que permetia pensar tranquilament en com encarariem l’endemà.

Aquest distànciament, tendre, ple de comprensió amb les misèries dels humans que protagonitzen les notícies, amb un humor molt discret que no arribava a la ironia, el va mantenir en els seus articles a El Periódico. Recordo especialment el goig que em va fer la lectura d’un sobre la condició de pare, tema al que va dedicar algun dels seus llibres.

El darrer cop que vaig baixar-me un podcast de la República va ser per escoltar una entrevista al Jordi Tardà, però en Joan Barril ja era molt malalt i no hi va participar. I a partir d’ara ja només podrem enyorar-lo.

Bon viatge  Senyor Barril,
Ivan.

Una resposta a «Bon viatge, Senyor Barril»

  1. […] Paciència, que no conformisme, per l’any que aviat començarà. Un bon desig que segurament ens haguès desitjat el Joan Barril. […]

Digues la teva!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: