Zibelemärit

El quart dilluns de novembre es cel·lebra a Berna el mercat de la ceba, la gran festa local de la capital suïssa.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

El nom (els que hagueu estudiat alemany: Zwiebelmarkt en alemany normatiu; el del títol és en suís alemany) ja diu clarament de què va la cosa: paradetes on es vénen cebes, presentades tant bé com pots presentar una colla de cebes, i moltes altres paradetes on pots comprar joguines per a nenes, menjar, altres joguines per a nenes, més menjar, cervesa, vi calent, més joguines per a nenes, refrescos, combinats, xurros, llaminadures per a nenes, artesania diversa, confetti, o roba. I també roba molt bufona per a nenes.

Doncs a partir d’una excusa tant aparentment tranquila com aquesta, els bernesos i tots els que venen a passar el dia es munten la festa. A les cinc del matí es veu què ja hi ha ambient, i fins a les sis de la tarda (que a Suïssa comença a ser l’hora de sopar) els carrers del centre són plens de gom a gom de gent i temptacions infantils.

La canalla (i els més gran, també) juguen a llençar confetti als altres; i també a picar amb uns martells de joguina el cap d’altri. La gent passeja, xerra, menja, beu (moderadament), riu, i passa a l’aire lliure i enmig de la ciutat un dia que anuncia el ja proper començament de l’advent i l’època més freda de l’any.

O sigui que t’ho passes bé en un dels pocs festius al calendari suís (de fet, només és festa a la tarda) i tornes del Zibelemärit ple d’optimisme i de confetti i amb alguna joguina que ta filla t’ha forçat a comprar.

Salut i sort,
Ivan.

2 respostes a «Zibelemärit»

  1. Només és festa a la tarda? 8-o Això com es pinta en un calendari?

  2. Com festiu, evidentment. Com veus pintat Dijous Sant?
    Una altra cosa és que molta gent s’agafi aquell matí de festa, o que ho compensi treballant un matí de dissabte.

Digues la teva!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: