Xecuencias

Vaig tenir el meu temps en que m’interessava la literatura eròtica, un génere que em va decebre. Allà on havia erotisme, mancava literatura. O, millor dit, per a la meva sensibilitat, particular com qualsevol altra, tant la literatura com l’erotisme demanen dosis apreciables de subtilesa. I en el génere n’he trobat ben poques vegades. Li vaig llegir, anys més tard, al Vargas Llosa un comentari molt semblant. Qui busqués bona literatura eròtica, deia el geni peruà, havia de buscar escenes eròtiques dins la bona literatura. Crec què té raó.

Portada del còmic Xecuencias, d'Alfonso Azpiri

Però, hi ha un sub-génere què si m’ha agradat: el còmic-eròtic. Còmic de fer riure, no de medi d’expressió. I Xecuencias és, per mí, un acceptable còmic còmic-eròtic.

Les dones que pinta l’Alfonso Azpiri són exhuberants físicament, amb una bellesa imponent que contrasta amb la seva dependència del desig sexual, només inferior al què senten els mascles (no només els homes) i moltes femelles per copular-les. Afegiu-li escenaris exòtics, alguna picada d’ull cinematogràfica o literària, i teniu un volum que fa somriure fàcilment.

Com a referència, és de la corda de Lorna, però no és hilarant com aquella, i res a veure amb l’encant gràfic i els escenaris futuristes de Druuna.

Adient pels aficionats als bons dibuixants. Contraindicat per a sibarites.

Salut i sort,
Ivan.

Una resposta a «Xecuencias»

  1. Hay una colección de libros Sileno pero muy sutil no es, yo los había leído.
    Me he enterado que los cines boliche van a subtitular en catalan, ahora hay que esperar la selección de pelis creo que sera mixta unas más comerciales y otras más de autor. No me gusta tirarme flores, bueno si que me gusta por eso lo hago, pero en este blog ya comente que era la opción perfecta. Han tardado unos años en hacerme caso.

Digues la teva!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: