Abans del diluvi

Vaig acabar l’any visitant una exposició de les que paguen la pena.

Un munt de restes arqueològiques i alguns videos tracten d’explicar breument les civilitzacions sumèria i accàcia que van desenvolupar-se a l’antiga Mesopotàmia abans que els egipcis formessin el seu imperi i molt abans que els europeus aixequessin Stonehenge. Estem parlant de la invenció de l’escriptura, el dret, la ciutat i el primer comerç. Poca broma.

Les peces que s’exhibeixen impressionen. A banda de les típiques col·leccions d’objectes més o menys quotidians i joies podem veure objectes gairebé mítics com la llista dels reis de Mesopotàmia o l’Èpica de la Caiguda d’Uruk. I una cosa que em va sorprendre molt: l’escriptura de propietat d’una casa, gravada en un clau d’argila que s’afegia als fonaments de l’edifici. Poc pràctic per consultar-lo, però definitiu pels historiadors.

Us deixo unes fotos que vaig fer amb el mòbil per a que us feu una idea. Si us interessa mínimament la Història, no us perdeu Abans del diluvi. Mesopotàmia, 3500-2100 aC.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Salut i sort,
Ivan.

Digues la teva!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: