L’ami de mon amie

Aquesta és una de les pel·lícules de la sèrie Comédies et Proverbes d’Éric Rohmer. De fet, és Rohmer en estat pur.

Éric Rohmer - L'ami de mon amie

Tenim una història romàntica protagonitzada per gent jove (els personatges més que els actors), on el riure apareix només ocasionalment però el somriure t’acompanya durant tota la cinta. Diàleg, diàleg i més diàleg. Situacions quotidianes, versemblants, perfectament reconeixibles. Ànimes que es despullen a la pantalla i que et fan pensar en què fas i què fa la gent. Ja us ho he dit, en dues paraules: Éric Rohmer.

Deixant de banda el petit detall que vaig sortir del cinema volent atonyinar les dues noies protagonistes (la bleda i l’estúpida) el film em va agradar moltíssim. És clar perquè m’agrada Rohmer, que encara és més radical que Woody Allen en la seva proposta. Aquí no trobareu acudits enginyosos ni tocs fantàstics ni tampoc la Scarlett, només enginy intel·lectual: idees i sentiments.

Adient per a organitzar una bona tertúlia. Contraindicat si sou fans de Chuck Norris.

Salut i sort,
Ivan.

3 respostes a «L’ami de mon amie»

  1. Fa mal efecte això de voler atonyinar gent, més si són mosses. Segur que pots trobar una manera més fina de dir-ho.

  2. A veure si me’n surto.
    La pel·lícula la protagonitzen dues amigues, la bleda i l’estúpida, que tal com avança la història ajuden a esmolar la teva imaginació. Comences recordant i inventant acudits sobre noies tontes, continues especulant sobre possibles accidents que pot patir la gent, i acabes a punt d’escriure un manual de precaucions bàsiques enfront cinèfils violentament irascibles.

    Millor? 😉

    1. Molt, molt millor 😉

Digues la teva!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: