Guitar Heaven

Carlos Santana té els nassos de publicar un àlbum versionant cançons mítiques de guitarristes llegendaris.

Carlos Santana - Guitar Heaven

No és que Carlos Santana no sigui un excel·lent guitarrista, allà queda el seu extraordinari Supernatural per acreditar-ho, però mai no ha assolit l’estatus de guitar hero que si tenen Eric Clapton, Ritchie Blackmore o Mark Knopfler, per esmentar tres de carreres molt dispars.

I no serà aquest Guitar Heaven el que li farà guanyar un gram més de prestigi. Primer, perquè la guitarra de Santana en cap cas millora i només en alguns fan ombra a les versions originals. A més, les cançons originals han esdevingut mítiques no només pels seus solos de guitarra, sinó també per l’acompanyament, i per exemple Photograph i Smoke On The Water queden molt aigualides al no tenir un cantant a l’alçada.

Tot i això, li he de reconèixer a Santana que té els pebrots de fer el que ningú més: versions semblants a les originals de totems del rock com Smoke On The Water i Whole Lotta Love. I aquesta ha estat per mi la gran sorpresa de Guitar Heaven, que la selecció no s’ha basat en els guitarristes que va escoltar Santana en la seva època de formació, sinó en els seus competidors durant la seva carrera, allunyant-se del From The Craddle de Clapton i altres homenatges i back to basics habituals. Per cert, les que més m’han agradat són les versions de Fortunate Son i While My Guitar Gently Weeps.

La selecció, òbviament molt discutible, s’ha cenyit a l’àmbit del rock i per tant ens quedem sense saber quins guitarristes de jazz o música llatina han impressionat Carlos Santana. Sense menysprear cap de les eleccions que ha fet i sense pensar-m’ho gaire, jo trobo a faltar Comfortably Numb, Purple Rain, Like a Hurricane, Selling England By The Pound, o Telegraph Road. Però això, naturalment, és la meva elecció.

Adient per a revisar un grapat de clàssics sempre recomenables. Contraindicat per mitòmans intolerants.

A Spotify podeu trobar tant l’àlbum de Santana com la majoria d’originals (a excepció de la dels Beatles). A la llista he afegit tres bonus track que crec mereixen la pena.

Salut i sort,
Ivan.

Digues la teva!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: