Outumuro LOOKS. Vint anys fotografiant moda (1990-2010)

Aquesta és l’exposició que podeu veure actualment al Disseny Hub Barcelona, o el que abans era el Museu Tèxtil.

Outumuro LOOKS. Vint anys fotografiant moda (1990-2010)

Exposició mentidera com poques, on el que es veu no és real, sinó representació dels somnis i aspiracions d’uns clients encara imaginaris, només presents a les esperances del client del fotògraf, contractat per a visualitzar bellesa, elegància, glamour, i dotar de màgia irresistible vestits extravagants i pentinats impossibles.

Outumuro LOOKS està organitzada en sèries temàtiques, la qual cosa la fa molt fàcil de veure, com si es tractés de vàries mini-exposicions seguides. Així com la d’Indrets i la de Blanc i Negre em van deixar fred, la de Retrats la vaig trobar més suggerent, perquè facilitava montar-se pel·lícules partint de les imatges. Quelcom encara més adient amb Poses i actituds i Seqüències, veritable homenatge al cinema.

Amb Seqüències teniu l’oportunitat de reflexionar sobre què fa que un film esdevingui obra de referència, i quines són les claus per a que hom recordi deteminades escenes. A més hi ha un preciós curtmetratge de la Isabel Coixet (Beyond the Look) consistent en un collage de mirades extretes de pel·lícules clàssiques.

La mostra sobre el treball del gallec Manuel Outumuro es completa amb Celebrities, on surten retrats molt bonics de dones generalment molt boniques i on podeu jugar a encertar el nom d’un munt de models i actrius. I maravellar-vos en com arriba a ser de fotogènica la Penélope Cruz.

Adient per a comprovar el poder magnètic de la fotografia. Contraindicada si el grunge o el punk són els vostres referents estètics.

Salut i sort,
Ivan.

2 respostes a «Outumuro LOOKS. Vint anys fotografiant moda (1990-2010)»

  1. El problema de esta exposición es que le gusto más a P que a mi, las fotos son bonitas y la parte del cine divertida , es una buena exposición antierotica, el tio consigue una frialdad bastante grande.

    Ahora quiero ir a la de Ouka Leele.

  2. És un problema que li agradi més a P? 😉
    Algunes fotos (les de moda) sí són fredes, però n’hi ha que estan plenes d’emoció, com les d’homenatge a In The Mood For Love, o la de Luz Casal.

    La nostra propera exposició serà (crec!) la de Cambodja al CaixaForum.

Digues la teva!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: