Six Feet Under, darrera temporada

La temporada final de Six Feet Under ha resultat tant fosca i amarga com es pot suposar la feina d’una funerària.

A dos metros bajo tierra - 5 temporada

A diferència de les altres temporades, a la cinquena l’humor és el gran absent de la festa. Hi ha molts pocs moments lleugers i hi ha hagut moments on l’acumulació de problemes ha estat senzillament angoixosa.

A més, els guions han aportat pocs motius de reflexió. L’eutanàsia del soldat malferit a Iraq, algun comentari de Claire amb Ted, i poca cosa més. Els personatges principals semblaven esgotats. Les vivències que hem pogut contemplar han estat molt semblants a les que hem vist a infinitat de sèries convencionals, i SixFeetUnder perd així tot el que la feia diferent.

En conclusió, sembla que la decisió de acabar aquí amb la sèrie era totalment encertada.

Adient si us agraden els finals oberts. Contraindicat per a depresius.

A partir d’aquí, SPOILERS.

El primer que cal denunciar és un important forat al guió: què va ser de la família política de Nate? Després del final absolutament tràgic i inesperat de la cuarta temporada, és inexplicable que la cunyada de Nate no aparegui per enlloc. I molt més en els capítols finals, després de la mort de Nathaniel Samuel Fisher Jr.

Per altra banda, Ruth Fisher ha confirmat la seva pertinença al meu Top10 de personatges ostiables. En dura competència, tot el clan que envolta la Brenda Chenowitz: mare, amant de la mare, i germà (en ordre d’ostiabilitat).

La darrera temporada és ideològicament molt més conservadora que les anteriors, o m’ho ha semblat a mi. La parella gai vol esdevenir una família convencional, igual que el matrimoni Fisher-Chenowitz, la Claire abandona la seva carrera artística i ha de treballar a una oficina avorrida igual que tothom, fins i tot les amigues de Ruth Fisher semblen més convencionals.

El punt final planteja en canvi situacions molt interessants: se’n sortiran David i Keith portant ells sols la funerària? I el Federico i la Vanessa? Com soportaran Maya i Willa la seva família esbojarrada? Què farà la Claire a Nova York? El desenllaç de la sèrie ens deixa amb la mel a la boca, però afortunadament ho soluciona amb un FlashForward magnífic on podem descobrir les morts pendents de la família Fisher.

Salut i sort,
Ivan.

Una resposta a «Six Feet Under, darrera temporada»

  1. […] Molts anys després, la que va ser banda d’èxit i col·leccionista de números 1on tocava un excel·lent bateria va caure en l’oblit, fins que The Sopranos van aprofitar aquest Don’t Stop Believin’ per a explicar el millor final d’una sèrie de televisió (amb el permís de Six Feet Under). […]

Digues la teva!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: