Offside

Offside (o Fuera de juego, a la traducció amb que s’ha estrenat a Espanya) és una més que interessant comèdia iraniana.

La trama d’Offside s’explica ràpid: un grup de noies són detingudes per l’exèrcit a l’intentar entrar d’amagat a un partit de futbol. Durant l’espai de temps en que dura la retenció de les noies, assistim a un retrat minimalista i detallat sobre la distinció femenina a l’Iran actual. D’entrada, sembla que els és prohibit entrar als estadis de futbol perquè allà els homes diuen paraules malsonants i això a elles les ofendria.

Tot i el dramatisme que li podem imaginar a la vida real a Teheran, el camí que han escollit el director i guionista Jafar Panahi ha estat el de la comèdia. Comèdia de l’absurd és la política, comèdia simpàtica és aquest film. Pels fanatismes i els polítics demagogs no hi ha pitjor càstic que el retrat fefaent: el ridícul és implacable.

Personatges versemblants, situacions realistes i un guió sense pretensions però també sense forats. Actors i actrius que no semblen professionals però que ho fan la mar de bé. No és necessita més per fer un bon film.

Adient si teniu ganes de visitar un altre món i divertir-vos. Contraindicat si sou de posicions maximalistes.

Salut i sort,
Ivan.

Digues la teva!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: