The IT Crowd

Una frustració habitual dels professionals informàtics és la imatge que habitualment es dóna de nosaltres al cinema o sèries de televisió. Films com Operación Goldfish, La Red, Juegos de Guerra, o The Italian Job fan molt de mal. Sneakers és dels pocs films que retraten mitjanament bé un segment (el de la seguretat) de l’ampli camp IT. És un conjunt de professions de les que la societat no té una imatge que s’ajusti a la realitat, perquè no tenim cap A cor obert, La ley de Los Ángeles, Six Feet Under o Canción Triste de Hill Street.

Perdó, no teniem.

Qui deia allò de “ja no es fan sèries com les d’abans”? The IT Crowd és una comèdia de situació de la millor tradició anglesa, Un hombre en casa, To the manor born, i una llarga sèrie de títols que recordo començaven tots amb la caràtula de la productora Thames. Si el video no us ho ha deixat prou clar, és com si Els Joves s’haguessin empleat en un departament de manteniment informàtic, o els de Cámara Café fossin informàtics en lloc d’administratius.

Naturalment, estem parlant d’una comèdia i no d’un documental, els personatges són estereotipats i hi ha un bon grapat d’exageracions, però reflecteix prou bé el que et trobes en aquest sector. Si us serveix de guia, la Vio es passava la meitat de capítols rient i cridant "és com tu!".

I la sèrie en si? Senzillament hilarant. Personatges als que agafes afecte de manera immediata, situacions versemblants enginyosament enrevesades, situacions aparentment disparatades però que ben pensat reconeixes que allò també passa, i molta mala baba alhora de trobar-li defectes a la gent. Si algú és capaç d’acabar el segon capítol de la primera temporada sense haver plorat de riure, o pateix paràlisi facial o li pago un cafè.

Lucía, moltes gràcies!.

Adient si vols passar mig hora molt divertida. Contraindicat si vols aprendre Informàtica.

Salut i sort,
Ivan.

3 respostes a «The IT Crowd»

  1. Jajaja, és que aquesta l’havies de veure!!

    Me n’alegro que us hagi agradat a tots dos. Ara a esperar la quarta temporada …

  2. Completament d’acord amb tu, una joia de les comedies, Que s’ha de veure obligadament 🙂

  3. Lucía: espero que la quarta arribi aviat. En saps res?
    Benvingut, Sr. Mirindo.

Digues la teva!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: