Day 4

Quart dia més llarg en la vida de Jack Bauer. Acció per parar un tren.

24 - Quarta temporada

La quarta temporada de 24 continua sota les mateixes premises que els Day 1, Day 2 i Day 3: molta acció, molta intriga, trama molt embolicada amb múltiples subtrames, tant personals com professionals, i eleccions morals si més no molt qüestionables. Però, el nivell del guió trobo que ha baixat força durant aquesta temporada.

A partir d’aquí comentaré el detall i per tant hi haurà spoilers.

El primer que he notat és que el conjunt de personatges han perdut qualitat. Chappelle, Nina Myers i la Sherry Palmer són caràcters molt més forts que Edgar i la nova directora del CTU. I el que feia de xicot de l’Elisha Cuthbeart era un personatge que li plantava cara a Jack, quelcom important. L’Elisha ens posava sovint dels nervis, però … se li perdona. Ara no hi ha ningú a qui perdonar.

La trama d’aquest quart dia és massa brutal. Vull dir: una sola de les amenaces (segrest del Secretari de Defensa; complot per destruir les centrals atòmiques nordamericanes; complot per matar el President; complot per fer detonar un o més míssils nuclears) ja és prou potent i definitiva. La hipòtesi que un grup terrorista vulgui fer totes quatre coses i a més d’una tacada és exageradíssima.

Un altre punt és l’evolució dels personatges principals. Amb el que ha plogut en els tres primers dies, ja haurien d’haver aprés allò de jugar en equip. Doncs no, continuen comportant-se igual que en les tres primeres temporades. Sembla que les seqüeles són només sentimentals. I parlant d’això? Què s’ha fet de la filla de Bauer i el seu xicot? Aquest és un punt penjat de la temporada anterior, però és que dins del Day 4 hi ha personatges que no sabem com acaben: Behrooz i Sam Mitchell, i són prou importants.

En definitiva, que la sèrie està molt bé i és una llàstima que no puleixin el guió un pèl més. No sé per on han tirat les següents tres temporades, però continuar augmentant el ritme em sembla suicida: ni 007 ni Rambo són creïbles, imagineu-vos el seu encreuament.

Adient per passar un cap de setmana absorvit davant una pantalla. Contraindicat si teniu el cor sensible.

Salut i sort,
Ivan.

3 respostes a «Day 4»

  1. Haig de reprendre-la. Em vaig quedar a la 4a precisament… Potser ara que acaben totes les que segueixo setmanalment, tindrà el seu moment.

  2. Encara sort que no son dies consecutius,jeje.

    A mí em va agradar molt la primera, però m’estresava una mica el ritme de l’acció i la vaig deixar aparcada i encara ara no he gosat tornar-m’hi a posar …

  3. Ja ho vam parlar dissabte: la sèrie funciona molt bé si has posat el “xip James Bond” abans; sinó, la fantasmada és de dimensions colossals.

    La primera temporada és molt bona i ho és perquè és molt creïble.

    Salutacions.

Digues la teva!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: